Sendikaların bir araya  gelmesi zorunluluktur

Sendikaların bir araya  gelmesi zorunluluktur

Eğitim-Sen Genel Eğitim ve Yüksek Öğretim Sekreteri Özgür Bozdoğan, 1 milyon öğretmeni ilgilendiren Öğretmenlik Meslek Kanunu tartışmaları kapsamında iş kollarındaki sendikaların bir araya gelmesinin tercih değil zorunluluk olduğunu söyledi 

Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı tüm öğretmenleri ortak mücadeleye ve tavra davet eden Eğitim-Sen’in Eğitim-Sen Genel Eğitim ve Yüksek Öğretim Sekreteri Özgür Bozdoğan, “Burada tarihi bir adım atıyoruz. Sendikal, etnik hiçbir ayırım gözetmeksizin ayrımsız tüm öğretmenleri bir araya gelme, yan yana olma, seslerini duyurma çağrısında bulunuyoruz” dedi.
BÜYÜK ÖĞRETMEN BULUŞMALARI
03 Nisan itibariyle başlayan çalışma kapsamında öğretmenlerin sorunlarını görüşüp tartıştığı büyük öğretmen buluşmaları gerçekleşeceğini kaydeden Bozdoğan, “27 Nisan’da daha önce Köy Enstitüsü olarak kullanılan dört ayrı merkezde buluşmayı, çevre illerin de katılımıyla planlıyoruz. Aydın Ortaklar, Kırklareli Kepirtepe, Osmaniye Düziçi ve Diyarbakır Dicle’de öğretmenlerle, eski köy enstitülüler, sendikalardan katılımla sorunlarımızı, isteklerimizi konuşacağız. 
FİNAL HASANOĞLAN’DA
Sonra hep beraber türkülerimizi söyleyeceğiz, halaylarımızı çekeceğiz. Mayıs ayında da diğer köy enstitülerinin olduğu illerde sürdüreceğiz. Muhtemelen en büyüğünü Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nün anfisinde yapacağız. Hem MEB, hem siyasi iktidar, hem kamuoyuna ne talep ettiğimizi ve neden bu tasarıya karşı çıktığımızı açıklayacağız” dedi. Bozdoğan, sendikaların bu konuda bir araya gelip gelmeyeceğine dair sorumuzu ise şöyle yanıtladı:
TARİHSEL ZORUNLULUKTUR
“Şu ana kadar ziyaret ettiğimiz illerde, okullarda, hemen hemen en fazla konuştuğumuz konu sendikaların yan yana gelip gelmeyeceği. Bizce bu birliktelik, tarihsel bir zorunluluktur. Tercih değildir. Hangi sendika bir gerekçeyle topu taça atıyorsa, farklı bir şey vardır. 
HUZUR ODASI…
1 milyon öğretmeni ilgilendiren, konuşulan bir konuda gerekçesiz olarak bir araya gelinmelidir. Bizce önce öğretmenler odasında, öğretmenlerin bir araya gelmesini sağlanmalıdır. MEB Bakanı’nın, öğretmenler odasının huzur adası olması yönünde açıklaması oldu. Biz de kendisine mevcut ekonomik koşulları, çalışma koşullarını ve öğretmenlere yönelik şiddeti hatırlatıp bunun nasıl sağlanacağını sorduk.
BİZDE SIKINTI YOK
Bizim öncelikli hedefimiz öğretmenler odasında birliktelikleri sağlamak. Tüm sendikalar açısından da, durum biraz daha netleşecek. Aynı zamanda sendikaların merkez yöneticilerine düşen ciddi bir görev var. Pek çok arkadaşımızın ifade ettiği gibi, ‘Bizler yan yana geliriz ama sizler de yukarıda yan yana gelin.’ Diyorlar. Eğitim-Sen olarak bu konuda sıkıntımızın olmadığını, bu konuda adım atacağımızı belirtirim.
HANGİSİ AKSİNİ SÖYLEYECEK
Normal koşullarda taban isterse, tavan karşı koyamaz. Herhangi bir STÖ’nün tavanının, tabandan ayrı düşünmesi söz konusu olamaz. Başka sendikalara dair görüş belirtmek doğru değil. Ama bize rağmen kanun çıkartmaya çalışan, hakları geri götürmeye yönelik bir durum varken hangi sendika, diğeriyle yan yana gelmeyeceğini söyleyecek.  Biz tarihsel sorumluluğu yerine getireceğiz. Mesele kanun mu, yaklaşım meselesi mi? Kanunlar, gerçeklik üzerine inşa edilmezse bizim kalıcı sorunlarımıza çözüm üretemez.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.