Sendikalardan Flormar işçilerine destek

Sendikalardan Flormar işçilerine destek

Gebze Sendikalar Birliği’ne bağlı olan sendika başkanları sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan Flormar işçilerine destek ziyaretinde bulundular.

 

 

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Flormar Fabrikası’nda Petrol-İş Sendikası örgütlenmek istedi. Ancak işveren sendikaya üye olan işçileri işten çıkardı. Toplam 119 işçi işveren tarafından işten atıldı. İşten çıkarılan işçiler fabrika önünde eylem gerçekleştirmeye devam ediyor. Fabrika önünde direnişte bulunan işçileri dün Gebze Sendikalar Birliği’ne bağlı olan sendika başkanları ve işçiler ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, Çelik-İş Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç, Tek-Gıda İş Sendikası Anadolu Yakası Şubesi Başkanı Zeynel Öztaş ve çok sayıda işçi hazır bulundu.

UTANÇ DUVARLARI ÇEKTİ

Gerçekleşen ziyarette bir konuşma yapan Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz, “İşveren işçilere nasıl sendikaya üye olursunuz diye işçileri işten çıkardı. Ardından ramazanın birinci günü işten atılan işçilere selam verdikleri için 60 işçi işten çıkarıldı. İşveren bununla da kalmayarak sendikaya üye olan diğer işçileri de istifaya zorlayarak işlerine son verdi. Geçen hafta Türkiye genelinde 3 günlük yas var. Burada da aynı İsrail anlayışı ile direk işçilerin ekmeği ile oynuyor. Tek desteğimiz sınıf kardeşlerimizin destek vermesinden geçiyor. İşveren fabrika kapısına İsrail gibi utanç duvarlarına benzer branda çekti.

556-002.jpge-004.jpg

ANAYASAL HAKLARINA SAYGI DUYUN

Siz buraya hangi duvarları çekerseniz çekin. Burada çok büyük bir mücadele veriliyor. Bu mücadele Türkiye’de ve dünyada çok büyük bir ses getirecektir. Kadınların buradaki hemcinslerine destek vermesini istiyoruz. İleriki günlerde daha da kitlesel bir basın açıklaması yapacağız. İşverene çağrımız gelin bu insanların anayasal haklarına saygı duyun diyoruz.” dedi. Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz’ün konuşmasından sonra Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, Çelik-İş Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç, Tek-Gıda İş Sendikası Anadolu Yakası Şubesi Başkanı Zeynel Öztaş da birer konuşma yaparak direnişte bulunan işçilere desteklerinin her zaman olacağını ifade ettiler.

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.