SEDAŞ muhtarla görüştü

SEDAŞ muhtarla görüştü

SEDAŞ Dağıtım Direktörü Dr. Ersan Şentürk ve kurum yöneticileri Gebze Mevlâna Mahallesi Muhtarı Hüseyin Öztürk ile bir araya gelerek, Mevlâna Mahallesi’ndeki elektrik kesintilerinin son dönemde artmasının nedenleri ve sorunun çözümlenmesine yönelik konula

İşletme Bakım Müdürü Gürcan Seymen ve Muhtar Hüseyin Öztürk, SEDAŞ’ın Gebze ve Darıca Şebeke İşletme Bakım Bölge sorumluları, Sakarya’da SEDAŞ Dağıtım Direktörü Dr. Ersan Şentürk’ün makamında bir araya geldiler. Dr. Ersan Şentürk Muhtarların SEDAŞ’ın en önemli paydaşları içinde yer aldığını belirterek, iletişim yoluyla sorunların kolaylıkla ve daha iyi bir şekilde anlaşılabileceğine, bu şekilde çözüm de sağlanabileceğine dikkat çekti.

 MUHTAR BİLGİLENDİRİLDİ

 Mevlâna Mahallesi Muhtarı Hüseyin Öztürk ile yapılan görüşmede, mahalledeki elektrik kesintilerinin mahallenin hızlı yapılaşması, göç alması, tek katlı binaların olduğu yerlere hızla çok katlı binaların yapılması ve İmar affından sonra elektrik abone sayısındaki artışa paralel olarak arttığı ve SEDAŞ’ın bu konuda müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesini artırmak amacıyla sık sık iyileştirme çalışmaları ile şebekeye müdahale ettiği anlatıldı.  SEDAŞ yetkilileri, Muhtar Hüseyin Öztürk’e şebekede yapılan planlı bakım ve iyileştirme çalışmaları hakkında bilgi verirken, enerji kesintisi de uygulamak zorunda kalındığını ve bunun arıza kaynaklı olmadığının bilgisini de paylaştılar. SEDAŞ’ın hızla göç alan ve nüfus artışına paralel çok katlı yapılaşmanın hızla sürdüğü mahallede artan aşırı enerji talebi karşısında şebekeyi zorlayan unsurlar için şebekeye ait altyapı için planlama yapıldığı bakım ve iyileştirme çalışmaları ile sık sık hatta müdahale etmek zorunda kalındığı anlatılarak,  arızaların oluşmasına neden olan faktörler dikkate alınarak geliştirilen projeler anlatıldı. SEDAŞ’ın elektrik kesintilerinin analizini SCADA üzerinden yaparak, artan enerji talebinin karşılanması yönünde güç artışı sağlayacak olan trafo ilavesi yatırımı çalışmasına da başladığı aktarıldı.

 

İLETİŞİM VE ÇÖZÜM ODAKLI YAKLAŞIM

 

Muhtar Öztürk, SEDAŞ yöneticilerinin iletişim ve çözüm odaklı yaklaşımı için teşekkür ederken, kendisinin davet edilerek, verilen bilgiler için ve SEDAŞ yöneticilerinin yerinde yaptıkları incelemelerle, mahallelerindeki elektrik şebekesinde kesinti sıklığı ve süresinin azaltılmasına ait önlemlerin alınması yönünde başlatılan çalışmadan ve kendisine verilen bilgilerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.