Şayir ile Dalgalı’nın  “kimyaları” uyuşmuyor

Şayir ile Dalgalı’nın “kimyaları” uyuşmuyor

Dilovası Belediye Meclisi’nde temmuz ayı olağan toplantısı yine Belediye Başkanı Hamza Şayir ile Saadet Partili Meclis Üyesi Metin Dalgalı arasında ilginç tartışmalara sahne oldu.

Başkan Şayir’in açış konuşmasının ardından gündem maddelerine geçilen meclise katılım, AKP’li Mehmet Emin Aktaş’ın mazeretli şekilde katılmaması hariç eksiksiz oldu. 
Belediye meclis toplantısını CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir, HDP Dilovası İlçe Eşbaşkanı Kadir Demir, Saadet Partisi Dilovası İlçe Başkanı Mustafa Türel, geçen dönemin KBB ve Dilovası Belediyeleri AKP Meclis Üyesi, Dilovası Belediyespor Kulüp Başkanı Recep Laç da takip etti. 
RESMİ OLMAYAN ÖDEME OLACAK MI?
Hamza Şayir ile Metin Dalgalı arasında ilk tartışma, Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Yaşar’ın maaşının görüşüldüğü gündem maddesi üzerinde yaşandı. Bu esnada Dalgalı, başkanın maaşının üçte birini alacak Yaşar’a, “Resmi olmayan ödeme olacak mı?” diye sorunca Şayir hayli hiddetlendi. Şayir, “Öyle şey olur mu, burası şirket mi? Belediye” diyerek tepkisini ifade etti. Yine bu gündem maddesi esnasında Dalgalı, “Asgari ücretin 2 bin 020 TL olduğu Türkiye’de…” ifadesini kullanınca Başkan Şayir, Dalgalı’ya siyaset yaptığı gerekçesiyle müdahalede bulundu. Bu sefer Şayir, Dalgalı’ya kızıp, “Sözümü bitirmemi bekleyin. Saygı gösterin. Ben sizi sonuna kadar dinledim” diye tepki koydu. 
DALKILIÇ ÜZERİNDEN İĞNELEDİ 
İkili arasında bir diğer tartışma gündemin 10’ncu maddesi görüşülürken yaşandı. Turgut Özal Mahallesi’nde belediyeye ait olan yolda aslında vatandaşa ait olan ancak istinat duvarı örülü yerin kamulaştırılarak vatandaşa bedelinin ödemesi kararlaştırıldı. Metin Dalgalı bu hata esnasında belediyenin nerede olduğunu sorarken Başkan Şayir meselenin 1989’lara uzadığını söyledi. Dalgalı’ya, “Düne kadar eleştirip sonra peşinden gittiğin (Ercan Dalkılıç’ı kast ediyor) kişinin döneminden. Ben burada vatandaşı da mağdur ettirmem” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.