Satranç riski tavla şansı

Satranç riski tavla şansı

Darıca GB’nin Fatsa Belediyespor deplasmanında edindiği bir puanda biri saha içinde biri kulübede risk ve bilgi temelli iki satranç hamlesiyle tavlacı şansı etken oldu. Penaltıda top kaleyi tutsaydı, direk dibine kadar uzanan Volkan Mert Korkmaz çıkartacaktı ama rakibin bir şutu daha, direğimizde patladı

Eski zamanlarda Hint imparatoru, Pers imparatoruna hediye olarak satranç oyunu ve yanında bir mektup gönderir. Mektubunda oyunla
ilgili hiçbir açıklama yapmazken şöyle bir mesaj yazmıştır:

"Kim daha iyi biliyor,
Kim daha ileriyi görüyorsa o kazanır.
İşte hayat budur."

darica-gb-10.jpg

Pers imparatoru dönemin en alim veziri olan Buzur Mehir ile bu mesajı paylaşarak, ondan oyunu çözmesi ve kendisinin de karşılık olarak
Hint imparatoruna hediye edilmek üzere başka bir oyun icat etmesini ister. Vezir, satrancı çözer. Tavlayı icat eder ve yine bir mesaj bir mesaj hazırlanır:

Evet, Kim daha çok düşünüyor,
Kim daha iyi biliyor,
Kim daha ileriyi görüyorsa o kazanır.
Ama biraz da şans gerekir, işte hayat budur...

**

Darıca Gençler Birliği’nin hafta sonu deplasmanda Fatsa Belediyespor arasında oynanan maç içindeki gelişmeler, satranç ile tavlanın icat edilişinin hikayesini hatırlattı..

27’nci dakikada savunmada Batuhan Özduran, ağlarımıza giden topa eliyle müdahale etti. Rakip penaltı edinirken sarı yeşilliler sahada an itibariyle 10 kişi kaldı. Özduran’ın o andaki ani karar ve hamlesi, penaltının golle sonuçlanması halinde; “11’e 11’den 10’a 11’e dönüşen maçta kalan bir saati aşkın sürede en az bir puan için en az bir gol”ü şart gerektirecek…

O bir puanı edinmek için takım son çeyrekte açık oyunu tercih etse dahi daha ağır skorlu yenilgiyi getirebilecekti.

darica-gb-11.jpg

Batuhan Özduran, (sol baştaki) Volkan Mert Yılmaz’a güvendi. Fatsa Belediyespor’da Hakan Aydın topu direğe nişanlarken pozisyonu gazetemize önce Kulüp Başkanı Onur Güneri ardından yardımcı antrenör Mehmet Orhan Kesken aynı kanaatle yorumladı: “Top direkten dönmeyip kaleyi bulsa bile kalecimiz çıkartırdı. Top istikametinde, direk dibine kadar uzandı.”

Saha içinde, stoper mevkiindeki Batuhan Özduran’ın satranç hamlesi skoru 0-0’da tutarken kalan bir saati aşkın sürede, bir eksikle, skoru en az 0-0’da tutmak için ikinci satranç hamlesi kulübeden geldi.

darica-gb-6.jpg

Orta saha oyuncusu Emre Nasuh ve forvet hattı oyuncusu Ali Ateş oyundan alınıp yerlerine defans oyuncusu Enes Aydın ve sol bek Mert Ilıman dahil oldu.

Yardımcı antrenör Mehmet Orhan Kesken saha içinde stoper mevkiindeki tek oyuncuları ihraç olunca taktik değişikliğinin kaçınılmaz olduğunu belirtti. Bu aşamada önceliklerinin bir puanı korumak olduğunu kaydeden Kesken,

darica-gb-4.jpg

“Oyunun geri kalan bölümünde, ilk yarının sonralarında 10 dakika süreli bir baskı yedik. Rakibimizin bir şutu *direkten döndü. Rakibimizi iyi tahlil etmiştik ve maçın sonlarına doğru biraz açıldık. Kontraataktan önemli bir fırsat da edindik. Şayet o fırsatı golle değerlendirebilseydik üç puanla dönmüş olacaktık” dedi.

Tecrübeli teknik adam hafta sonu iç sahada oynayacakları Bornova 1877 Sportif Yatırımlar A.Ş maçına dair ise kısaca, “Rakibimizi çok iyi tahlil ettik. İç sahada taraftarımızın da desteğiyle kazanacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

YİNE TRİBÜNDEYDİ

darica-gb-2.jpg

Darıca Gençler Birliği, Sivas 4 Eylül Futbol A.Ş maçından önce Yunan teknik adam Theofanis Gekas’ı göreve getirmişti ancak Gekas’ın kart problemi çözülemeyince Fatsa deplasmanında tribündeydi. Akhisar Belediyespor’da birlikte çalıştığı yardımcı antrenör Mehmet Orhan Kesken ve Öndür Yurtgüven kulübede yer aldı.

darica-gb-12.jpg

*direkten döndü: Tavla jargonunda zar üstünlüğü olan tarafın, rakibin açıkta kalan pul veya pullarını kıramama hali… Bir tarafın şanssızlığı ama diğerinin yaver giden şansı.



Beş Fatsa gazetesinden biri yazdı

Maçın Fatsa yerel basınındaki yankılarını bilgi edinmek için sosyal medya üzerinden sorguladık. İlçede, arama motorundan varlığını tespit edebildiğimiz beş gazeteden sadece birinin kısaca yer verdiğini, diğer dördünde hiç yer almadığını tespit ettik.

Fatsa Gazetesi: 10 kişi kalan rakibini yenemedi

darica-gb-7-1.jpg

TFF 3. Lig temsilcimiz Fatsa Belediyespor, Fatsa İlçe Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Darıca Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kaldı. Karşılaşmanın 27. dakikasında kaleye giden topu eliyle kesen Darıcalı Batuhan kırmızı kart gördü. Kazanılan penaltı atışından Hakan Aydın yararlanamadı. İlk yarıda net pozisyonlardan yararlanamayan temsilcimiz ikinci yarı etkisiz bir futbol oynadı ve rakibine üstünlük kuramadı. Maç 0-0 berabere bitti. (Haber: Zafer Akbaş)

darica-gb-9.jpg

Fatsa Güneş: “Bu sayımızda spor haberi yer almamaktadır.”

darica-gb-8-1.jpg

Fatsa Söz Gazetesi, Fatsa Yeni Haber, Mir Kuzey Gazetesi: Haber değeri görmedi!



TFF 3’ncü Lig 3’ncü Grup

TFF 3’NCÜ LİG 3’NCÜ GRUP PUAN CETVELİ

TAKIMLAR O G B M A Y P

Karaköprü Belediyespor 8 7 1 0 18 6 22

Kuşadasıspor 8 6 1 1 10 6 19

Merkür Jet Erbaaspor 8 5 2 1 18 6 17

Belediye Kütahyaspor 7 4 1 2 15 6 13

Osmaniyespor FK 8 4 1 3 14 7 13

Silivrispor 7 4 1 2 12 9 13

Bornova 1877 Sportif 7 4 1 2 17 7 12

Büyükçekmece Tepecikspor 7 3 2 2 4 3 11

Fatsa Belediyespor 7 3 2 2 5 6 11

Darıca Gençler Birliği 8 2 3 3 5 5 9

Akhisarspor 7 2 1 4 8 16 7

Onvo Ağrı 1970 Spor 7 1 3 3 6 8 6

1922 Konyaspor 8 0 1 7 1 12 1

Bayburt Özel İdare Spor 8 0 1 7 1 18 1

Sivas 4 Eylül Futbol A.Ş 7 0 1 6 2 18 1

TFF 3’ncü Lig 3’ncü Grup

HAFTANIN MAÇLARI: Darıca Gençler Birliği - Bornova 1877 Sportif, Silivrispor - Bayburt Özel İdare Spor, Akhisarspor - Osmaniyespor Futbol Kulübü, Merkür Jet Erbaaspor - Büyükçekmece Tepecikspor, Belediye Kütahyaspor - Karaköprü Belediyespor, Kuşadasıspor - Fatsa Belediyespor, Onvo Ağrı 1970 Spor - Sivas 4 Eylül Futbol A.Ş

1922 Konyaspor (BAY)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.