Sarıkamış Rallisi Remed Assıstance Özel Etabı Nefes Kesti

Sarıkamış Rallisi Remed Assıstance Özel Etabı Nefes Kesti

Eksi 36 Spor Kulübü tarafından düzenlenen Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışı Sarıkamış Rallisi, 23-25 Şubat tarihlerinde Kars’ta gerçekleştirildi.

Kars Valiliği, Kars Belediyesi, Sarıkamış Kaymakamlığı ve Sarıkamış Belediyesi destekleri ile Remed Assistance, Duja Hotels, VST Tour, ICRYPEX, Spor Toto, Salados, Power App ve Fora Araç takip sponsorluğunda organize edilen ralliye, 26 araç ve 52 sporcu katıldı. Sarıkamış Rallisi’nin etaplarında Remed Assistance çekici ve ambulans ekipleriyle hem pilotların hem de araçların güvenliğini sağladı.

REMED ASSİSTANCE ÖZEL ETABINDA HEYECANLI ANLAR YAŞANDI

Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Yukarı Sarıkamış, Handere ve Kızılçubuk bölgelerinde gerçekleşen yarışlarda, 7 özel etapta mücadele edildi. Çam ormanlarıyla çevrili beyaz örtüyle kaplı Remed Assistance özel etabı, 2. ve 5. etap olarak gerçekleştirildi. 13,9 km uzunluğundaki Remed Assistance özel etabının en iyi derecesini, Castrol Ford Team Türkiye'den Ali Türkkan-Burak Erdener'e aitti. İkinci en iyi dereceyi GP Garage My Team takımından Ümit Can Özdemir- Kutay Ertuğrul yaptı. Üçüncü en iyi dereceyi ise Parkur Racing takımından Kerem Kazaz - Andris Malnieks elde etti.

Etaplarda bazı araçlar parkurdan çıkarak kara saplandı. Remed Assistance etabında ise bir yarış aracı bitiş çizgisinde şarampole yuvarlandı. Yarışın güvenliğinden sorumlu görevlilerin yardımıyla pilotlar araçtan çıkartıldı.

TÜRKİYE'NİN İLK VE TEK KAR RALLİ ŞAMPİYONASI

Dereceye giren pilotların özel ödüllerini Remed Assistance Yol ve Konut Asistans Tedarikçi Ağı Müdürü Ender Metin takdim etti. Sarıkamış Rallisi'ni değerlendiren Metin: “Sarıkamış, ülkemizin en güzel kış turizmi merkezlerinden bir tanesi. Ülkemizin tarihi açısından önemli bir yere sahip olan ve kristal kar markası olan Sarıkamış’ta yarışçıların mücadelesi ve coşkusu görülmeye değerdi. Kar ve soğuk hava şartlarını aşarak etkinliğin marka değeri olması yolunda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Türkiye'nin ilk ve tek kar ralli şampiyonasında Remed Assistance olarak destek sağlamaktan büyük bir memnuniyet duyduk.” dedi.

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası, 22-24 Mart tarihlerinde Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) tarafından Muğla Marmaris’te düzenlenecek olan Ege Rallisi ile devam edecek.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.