Sapanca, Almanya’da iken  değil döndükten sonra değişti

Sapanca, Almanya’da iken değil döndükten sonra değişti

apanca’nın efsanevi Almancısı Nizam Afal, “Sapanca ben Almanya’da iken değişmedi ama 2004’ten bu yana çok değişti” dedi. Sapanca’nın CHP’li son belediye başkanı Osman Nuri Erdoğan ; 14 Mayıs öncesi bir paylaşımında, “Sana söz baharlar gelecek…” yazdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk yüzde 60.37 olan oy oranını, ikincide 63.30’a yükseltti

Sapanca’nın efsanevi Almancılarından; torunu Burçay’ı bir süre önce Almanya’ya gelin gönderen Nizam Afal, 17 yıllık Almanya yılları boyunca yılda bir sefer de olsa Sapanca’ya gidip geldiğinden memleketini, ilçesini sürekli gözlem altında tutabildi. Gerek süreç içinde, gerekse temelli dönüşte Sapanca’nın değişmediğini kaydeden Nizam Afal, “Ama şimdilerde değişiyor” deyip özetle şunları ekledi:

2004 ÖNCESİ SAPANCA YOK ARTIK

“Araplar başta olmak üzere yabancı sayısındaki artış, dokuyu değiştirmeye başladı. Bir de yerel yönetimlerde 2004’ten bu yana hep aynı zihniyetin yer almasının getirdiği eski değişiklikler var. 2004 öncesi Sapanca, eski Sapanca, yok artık.”

ESKİ SAPANCA, 2024’TE DE OLMAYACAK GİBİ!

14 Mayıs seçimlerinin milletvekilliği ayağında Cumhur İttifakı bileşenlerinden AKP yüzde 43.02, MHP yüzde 9.67, Yeniden Refah Partisi yüzde 6.28 ve Büyük Birlik Partisi yüzde 1.21 (İttifak toplamı: Yüzde 60.18); Millet İttifakı bileşenlerinden CHP yüzde 23.36, İYİ Parti yüzde 9.59 (İttifak toplamı: Yüzde 32.95) oranında oy edindi.

Cumhurbaşkanlığı 1’nci turda Recep Tayyip Erdoğan yüzde 60.37, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 33.46, Sinan Oğan yüzde 5.88 ve yarıştan iki tur arası çekilen Muharrem İnce yüzde 0.28; ikinci turda Erdoğan yüzde 63.30, Kılıçdaroğlu yüzde 36.70 oranında oy edindi.

basliksiz-1-kopya.jpgAMERİKA’DAKİ YEĞENE NASİHATLER: Almanya’da işçiyken her senelik iznine gelişinde gerek kendi, gerek rahmetli eşi tarafından tüm yeğenlerini sevindiren; karameller, şokellalar, çikolataları 6 bin kilometre mesafeden erinmeden taşıyan Nizam Afal’ı torunu Burçay’ı evlendirdiği mutlu gününde, o dönemin çocuk yaştaki yeğenleri yalnız bırakmadı. Nizam Afal; baldızı merhum Güler Ağan ile Malatya eşrafından merhum Doktor Hilmi Ağan’ın oğulları, yaşamını Amerika’da sürdüren Aykut Ağan ile bir ara derin sohbete dalarken nasihatlerde bulunduğu da gözlendi.

Sapanca’da saldırıya uğrayan

kürekçiler ilçeden ayrılmıştı

Sapanca'da "tayt ve şortla dolaştıkları" için bir grubun saldırısına uğradıklarını iddia eden Ankara Üniversitesi Kürek Takımı, Türkiye Kürek Şampiyonası'ndan çekildi. –Dönemin- Sakarya Valisi Hüseyin Atak ise olayın, 'Otopark parası yüzünden çıkan tartışmadan' kaynaklandığını savunurken, -dönemin- Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu ise olayı iki gencin yaptığı münferit bir olay oylarak değerlendirdi.

https://l24.im/tyrQYKu

Eski Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve CHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Toprak ise “Bu gidiş iyi bir gidiş değildir ve mahalle baskısı da budur” diye konuştu.

https://l24.im/GtOJ9g8

700.jpg

Yerelde dördüncü AKP dönemi sürüyor

Sapanca’da 2004 – 2014 yılları arasında iki dönem üst üste AKP’li İbrahim Uslu, 2014-2019 arası bir dönem AKP’li Doktor Aydın Yılmazer belediye başkanlığı yaptı. AKP 2019’da yine aday değiştirdi, yine kazandı. 2019’da seçilen Özcan Özen, konumundan ötürü aynı zamanda 2024 yerel seçimleri AKP Sapanca Belediye Başkan aday adayı. Osman Nuri Erdoğan ise Sapanca’da belediye başkanlığına seçilen son sosyal demokrat, son CHP’li oldu. 1999-2004 arası belediye başkanlığı yapan Erdoğan partisi tarafından 2004’te yine aday gösterilmiş ancak Sapanca’nın Türkiye’deki imajını bozan gerici, malum saldırıyı, “Münferit” diye geçiştiren AKP’li İbrahim Uslu’ya karşı kaybetmişti.

501-001.jpg

Osman Nuri Erdoğan

502.jpg

İbrahim Uslu

503.jpg

Doktor Aydın Yılmazer

504.jpg

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen.

Sapanca’ya da bahar gelmedi

Sapanca’nın CHP’li son belediye başkanı Osman Seden; 14-28 Mayıs seçimleri sürecinde CHP Sapanca İlçe Örgütü’nün bir etkinliğinde CHP Sakarya Milletvekili Ayça Taşkent ve Sapanca eşrafından; ÇYDD Gebze Şube yönetim kurulu yedek üyesi, CHP Gebze İlçe ve Kocaeli il Örgütleri’nin çeşitli kademelerinde görev yapan, Darıca’nın Bayramoğlu Mahallesi’ne bağlı Ada muhitinde ikamet eden Gebze yerel eşrafından merhum Ali Celep’in eşi Neşe Celep ile fotoğraftaki pozu verdi ve adetten idi, o da yazdı: “Sana söz bahar gelecek. Hak hukuk adalet yerini bulacak.”

VEKİL TAŞKENT İLE AFAL’IN DAMADI

CANTEKİN AYNI LİSEDEN MEZUN

Ayça Taşkent liseyi Nizam Afal’ın damadı Hakan Cantekin’in de okuduğu Ali Dilmen Lisesi’nde, Cantekin’in döneminden daha önce tamamladı. Osman Nuri Erdoğan bu fotoğraf ile birlikte diğerlerini Facebook sayfasından, “Sana söz bahar gelecek. Hak hukuk adalet yerini bulacak” diye paylaştı.

600.jpg

Gebzeliler’in Sapancalı

yengesi memleketinde çalıştı

CHP Gebze’nin renkli simalarından, Gebze yerel eşrafından merhum Ali Celep’in eşi Sapanca eşrafından Neşe Çetiner Celep, 14-28 Mayıs seçimlerinin saha çalışmasını memleketinde sürdürmeyi tercih etti

CHP Gebze llçe Örgütü’nün aktif ve renkli simalarından, ÇYDD Gebze Şube yönetim kurulu yedek üyesi, Gebze’nin yerel eşrafından merhum Ali Celep’in eşi Neşe Çetiner Celep; 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin saha çalışmasında Gebze ve civarında pek gözükmedi. CHP Gebze’de ikinci kez başkan seçilen Gökhan Orhan ve yönetimine mesafeli olduğu gözlenen Celep sahayı yine boş bırakmadı ama bu sefer tercihini memleketi Sapanca’dan yana kullandı. Celep, 04 Mayıs’taki bir saha çalışması esnasında CHP Sakarya Milletvekili Ayça Taşkent ve partili yol arkadaşları ile.

601-kopya.jpg

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.