Robotik atölyelerde eğlenerek öğrendiler

Robotik atölyelerde eğlenerek öğrendiler

Kocaeli Bilim Merkezi, eğitim-öğretim döneminde olduğu gibi, yaz döneminde de etkinlik ve eğitimlerle çocukları bilim ile buluşturmaya devam etti.

4-040.jpg

Yaz etkinliklerinde Elektrik ve Manyetizma konularından ekolojik yaşama, kimyadan robotik atölyelerine, kodlamadan 3 boyutlu obje tasarımına kadar birçok farklı alanda eğitim ve etkinlikler gerçekleştirildi. Yoğun katılım ile tamamlanan etkinliklerde çocuklar eğitim ve eğlenceyi bir arada yaşadı.

Bilim Atölyeleri programlarında 6-13 yaş aralığındaki çocuklar, Elektrik ve Manyetizma, Ekolojik Yaşam, Kimya ve Robotik Atölyeleri ile yaz tatilinde de eğlenerek öğrenmenin keyfine vardı. Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleşen atölyelerde 6-13 yaş aralığındaki 240 öğrenci Bilim Atölyeleri Akademisi’nde eğitim aldı.

MUCİT DÜNYASI AKADEMİSİ

Bilim Atölyeleri Akademisi’nin yanı sıra, 7 ile 70 yaş aralığındaki herkesin katılım sağlayabildiği Sanayi 4.0 Mucit Dünyası’nda da eğitimler Yaz Akademisi ile devam etti. Temmuz Ağustos ayları boyunca, Makey Makey Kodlama, Makey Makey Scratch Kodlama, M-Bot Scratch Kodlama, Android Uygulama Yazılım, Arduino Yazılım ve 3D Obje Tasarlama atölyelerinde toplam 350 kişi eğitimlere katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.