Polislerin emeklilik yaşı yükseltiliyor mu?

Polislerin emeklilik yaşı yükseltiliyor mu?

AK Parti Kocaeli Milletvekili Veysel Tipioğlu, emniyet mensuplarını yakından ilgilendiren, polislerin "isteğe bağlı olarak 60 yaşına kadar" çalışabilmesi ile ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya soru yöneltti.

TBMM'deki İçişleri Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında, AK Parti Kocaeli Milletvekili olan eski Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Bakan Ali Yerlikaya’ya emniyet mensuplarını yakından ilgilendiren bir soru yöneltti.

İSTEĞE BAĞLI

Kendiside uzun yıllar emniyet teşkilatında görev yapan ve onların talep ve sorunlarını en iyi bilen bir isim olarak, Polislerin "isteğe bağlı olarak 60 yaşına kadar" çalışabilmesi için herhangi bir çalışma olup olmadığını sordu. Tipioğlu o soruyu sorarken şu ifadeleri kullandı. “Sayın bakanım başta siz olmak üzere, emniyet teşkilatının her rütbede kahramanca görev yapan polis teşklatımızı selamlıyor. Aziz şehitlerimiz rahmetle yad ediyor. Geride kalan ailelerine ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. 55 yaşında emekli olan polislerimizin, gerek günümüzün şartları, gerekse yaşam süresi uzaması sebebiyle diğer kamu görevlileri gibi emeklilik yaş hadlerinin 60 yaşına, benzer şekilde birinci sınıf emniyet müdürlerinin de 65 yaşına çıkarılması konusunda herhangi bir çalışmanız var mı? İfadelerini kullandı.

KAÇ YAŞINDA EMEKLİ OLUYOR

Bilindiği üzere ,halihazırda her derecedeki emniyet müdürleri ve emniyet ve polis müfettişleri 60 yaşında, başkomiser, komiser ve komiser yardımcıları 56 yaşında, kıdemli başpolis memuru, başpolis memuru ve polis memurları 55 yaşında görevlerinden resen emekli oluyor.

Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.