Pişmaniye yapım kursu açıldı

Pişmaniye yapım kursu açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK), istihdama yönelik kurslar açmaya devam ediyor.

Yeni bir iş sahibi olmak isteyen ya da mevcut işini geliştirmek isteyen vatandaşlara yönelik açılan meslek ve sanat kursları ile binlerce kişiye sertifika veren KO-MEK, yetişmiş elaman bulmakta zorluk çeken sektörlere yeni yüzler yetiştirmeye devam ediyor.

İLK KEZ KO-MEK AÇIYOR

KO-MEK, Kocaeli’nde geçmişten günümüze kadar devam eden önemli mesleklerden olan gerek yurt içinde gerekse yurt dışında birçok sofrayı süsleyerek damakları tatlandıran pişmaniye yapımında son günlerde yaşanan elaman açığını kapatmak için çalışmalarını tamamladı. Yeni dönemde bir ilki gerçekleştirerek ilk kez Pişmaniye Yapımı modülü açılmasına yönelik çalışmalar yaparak bu modülü Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü programına ekleten KO-MEK, başvuru sayısını tamamlayarak pişmaniye yapım kursunu açtı.

96 SAATLİK EĞİTİM

Mehmet Ali Paşa Kurs Merkezinde açılan Pişmaniye Yapım Kursu, pratik dersler ve uygulamalı derler ile eğitimlerine devam ediyor. Toplamda 96 saatlik eğitimden oluşan kurs sonrasında kursiyerler sertifikalarını alarak pişmaniye yapım sektöründe iş bulabilecekler. Pişmaniye ustası olmak isteyen vatandaşlar başvurularını www.komek.org internet sitelerinden veya bizzat Aydınken, Karamürsel, Mehmet Ali Paşa, Yarımca, Yenikent, Seka Kaynak Atölyesi, Kandıra, Çayırova, Darıca ve Gölcük KO-MEK kurs merkezlerine yapabilirler.  Vatandaşların eğitim ihtiyaçlarını en iyi ve en kaliteli şekilde karşılamaya çalışan KO-MEK gelen talepler doğrultusunda yeni branşlar açmaya devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.