PERAKENDE SATIŞLAR AZALDI

PERAKENDE SATIŞLAR AZALDI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Perakende Satış Endeksleri, Haziran 2023 verilerini açıkladı.

Açıklanan verilere göre, sabit fiyatlarla perakende satış hacmi Haziran’da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28,5 artış gösterdi. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 26,6, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 32,0, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 19,4 arttı.

PERAKENDE SATIŞ HACMİ YÜZDE HAZİRAN’DA 0,1 AZALDI

Perakende satış hacmi, Haziran ayında, yüzde 30,2 olarak kaydedilen Mayıs ayına göre yüzde 0,1 azaldı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 2,3 arttı, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 1,3, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 0,1 azaldı.

PERAKENDE YÜZDE 73,0 ARTTI

Cari fiyatlarla perakende ciro 2023 yılı Haziran ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 73,0 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 89,3, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 96,2, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 3,2 arttı.

PERAKENDE CİRO AYLIK YÜZDE 4,2 ARTTI

Cari fiyatlarla perakende ciro 2023 yılı Haziran ayında, Mayıs ayına göre yüzde 4,2 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 6,2, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 2,4, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 8,0 arttı.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.