Pazartesi pazarı eylemi!

Pazartesi pazarı eylemi!

Gebze’de bulunan pazarcı esnafı, belediyenin Güzeller Mahallesi’ne kurulan Pazartesi Pazarı’nı Mevlana Mahallesi’ndeki sabit pazaryerine kaldırılmaması için eylem yaptı.

pazarcilar-(1).jpgpazarcilar-(2).jpg

 

Gebze Belediyesi ağustos ayı meclis toplantısında oybirliğiyle alınan karar gereği Osman Yılmaz’da kurulan Cuma Pazarı, Yenikent’te kurulan Cumartesi Pazarı, Güzeller Mahallesi’nde kurulan Pazartesi Pazarı ve Gaziler Mahallesi’nde kurulan Cuma Pazarı belediyenin Mevlana Mahallesi’ne yaptırdığı sabit pazaryerlerine kaldırılacak. Pazarların kaldırılmasıyla ilgili olarak dün pazarcı esnafı Gebze Belediyesi hizmet binası önünde bir eylem gerçekleştirdi. Pazarcılar Güzeller Mahallesi’nde kurulan Pazartesi Pazarı’nın kaldırılmamasına istedi. Gebze Seyyar Pazarcılar ve Esnaf Odası Başkanı Ziyaettin Erattır da Gebze Belediyesi hizmet binası önünde toplanan pazarcı esnafının yanına gelerek konuyla ilgili olarak bir açıklamada bulundu.

PAZARTESİ PAZARI KALDIRILMASIN

Pazartesi Pazarı’nın kaldırılmamasıyla ilgili olarak açıklama yapan Gebze Seyyar Pazarcılar ve Esnaf Odası Başkanı Ziyaettin Erattır, “Gebze Belediyesi pazarcı esnafı için Mevlana Mahallesi’nde güzel bir pazaryeri yaptı. Pazarcı esnafı olarak talebimiz Osman Yılmaz’da kurulan Cuma Pazarı, Yenikent’te kurulan Cumartesi Pazarı, Gaziler Mahallesi’nde kurulan Cuma Pazarı belediyenin yaptırdığı sabit pazaryerine kaldırılsın. Ancak Güzeller Mahallesi’ne kurulan Pazartesi Pazarı ise bu yere kaldırılmasın. Esnafa geçici olarak başka bir yer bulunsun.” şeklinde görüş belirtti.

 

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.