“Palyatif Bakım Hemşireliği Sertifika Programı” tamam

“Palyatif Bakım Hemşireliği Sertifika Programı” tamam

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde “Palyatif Bakım Hemşireliği Sertifika Programı” gerçekleştirildi. Eğitim programına katılan ve başarı ile bitiren kursiyerlere yönelik bir program düzenlendi.

Eğitimde; Türkiye ve dünyada palyatif bakım, özel bakım gerektiren durumların sistem semptomları, ekip çalışması, manevi desteğin önemi, hemşirelerin yaşadığı güçlükler, enfeksiyon kontrol önlemleri, ağrı yönetimi, solunum sistemi semptomları, GİS semptomları, nörolojik semptomlar, bası ülserleri, ürogenital sistem semptomları, hemotolojik sistem semptomlar, etik, iletişim, psikosasyal durumlarla ilgili semptomlar konularına değinildi.

Sertifika törenine Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Kamu Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Ahmet Sarıışık, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Arif Emre, Hastane Yönetim Ekibi, sağlık çalışanları ve eğitmenler katılım sağladı.

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan sertifika töreninde yaptığı açılış konuşmasında; “Palyatif bakım; hastaların ve ailelerin ciddi hastalıklarda karşılaştıkları güçlükleri önlemeyi ve yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen önemli bir konu. Bu önemli hizmet ilimizde doktorlar, hemşireler ve hastanın sağlık sorunları ile ilişkili olarak diğer sağlık profesyonellerinin de eklenmesi ile oluşturulan ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilmekte. Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü olarak eğitim programlarını önemsiyor ve destekliyoruz. Eğitim programına katkı sağlayan tüm eğitmenlerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyor ve kursiyerlerimize hizmetlerinde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından eğitim programında başarılı olan kursiyerlere protokol üyeleri tarafından sertifikaları takdim edildi. Program günün anısına çektirilen toplu fotoğraf ile sonlandı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.