Obezite ve diyabet taraması

Obezite ve diyabet taraması

Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü, Gebze Toplum Sağlık Merkezi ve Gebze Belediyesi işbirliğinde dün Gebze Kent Meydanı’nda Diyabet ve Obezite Halk Bilgilendirme...

Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü, Gebze Toplum Sağlık Merkezi ve Gebze Belediyesi işbirliğinde dün Gebze Kent Meydanı’nda Diyabet ve Obezite Halk Bilgilendirme etkinliği düzenledi.

BİN KİŞİYE SAĞLIK TARAMASI

Etkinlik kapsamında şeker, diyabet gibi hastalıklar konusunda vatandaşa broşür dağıtıldı. Öte yandan kent meydanına kurulan çadırda hastaların kan şekeri ölçümü yapıldı. 2 Doktor ve 6 hemşirenin görev aldığı etkinlikte bin hasta muayene edildi.  Düzenlenen etkinlikle ilgili açıklama yapan Gebze İlçe Sağlık Müdürü Şakir Saldırıcı, “Üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikle halkımızı diyabet ve obezite konusunda bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Üç gündür devam eden etkinlik kapsamında toplam bin kişinin kan, diyabet ve obezite hastasının kontrolünü yaptık” dedi.

BİLGİLLENDİRMELER YAPIYORUZ

Ramazan ayında özellikle diyabet ve obezite olan insanlar için yaptıkları ve sağlık taramasını sonucunda şeker hastası olduğunu bilmeyen kişileri tespit ettiklerini ifade eden Saldırıcı, “Yaptığımız bu taramadan büyük verim aldık. Ulaştığımız onca insana genel sağlığı konusunda bilgilendirmelerde bulunduk. Özellikle şeker hastası olduğunu halde bunu bilmeyen insanlar bu taramamız sayesinde bunun farkına vardılar. Güzel yarınlar için halkımızın sağlığına büyük önem veriyoruz. Muayene ettiğimiz vatandaşlara genel sağlık ve hasta olanların oruç tutup tutmamaları konusunda gerekli açıklamalarda bulunduk” diye belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.