Obezite çocuklarda da artmakta

Obezite çocuklarda da artmakta

Kocaeli Şehir Hastanesi Endokrin ve Metabolizma Hastalıkları hekimi Uzm. Dr. Seda Erem Basmaz 4 Mart Obezite Günü hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Dr. Erem Basmaz” Obezite, Dünya’ da sıklığı giderek artan ve sağlığı olumsuz yönde etkileyen bir hastalıktır. Şeker hastalığı, kalp damar hastalıkları, tansiyon yüksekliği, kan yağlarında yükseklik, karaciğer yağlanması ve buna bağlı olarak siroz gelişimine neden olabilir. Obezite oranları erişkinlere benzer şekilde çocuklarda da artmaktadır. Ülkemizde ise sıklığı %30 olan kritik sınırı aşmıştır. “dedi.

Açıklamalarına devam eden Dr. Seda Erem Basmaz “Obezite daha çok enerji alımının artmasıyla beraber enerji harcanmasının azalmasına bağlı gelişmektedir. Daha nadir sebepler ise hormonal bozukluklar ve genetik hastalıklardır. Obezite önlenmesinde ve tedavisinde öncelikle yaşam şekli değişikliği önerilir. Beslenme tedavisinde kişiye, hastalığına uygun planlamalar yapılmalıdır. Tedavinin başarısında hastanın uyumu oldukça önemlidir. Sonrasında ilaç tedavileri denenebilir. Kilo verebilmek için tek tip diyetleri ve besinsel takviyelerini kesinlikle önermiyoruz. Bu tarz girişimler tam tersine başta karaciğer olmak üzere organların sağlığını tehlikeye atabilir. Doktor ve diyetisyen kontrolünde sağlıklı kilo vermenin yolu her zaman sağlıklı beslenmeden geçmektedir. “ diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.