O hizmetleri aldınız mı?

O hizmetleri aldınız mı?

KBB ve Çayırova Belediyeleri CHP Meclis Üyesi Halis Koç; Korkakdere için verdiği önergeye gelen yanıtı paylaşıp vatandaşa, sözü geçen hizmetleri alıp almadığını sordu.

Çayırova’nın problemli bölgesi; Emek ve İnönü Mahalleleri sınırındaki Korkakdere’de değişen bir şey yok. 2018 yılına kadar imar yasağı da bulunan bölgede bu yasağın kalkmasının ardından da belediye hizmeti görülmedi.  Kocaeli Büyükşehir ve Çayırova Belediyesi CHP Meclis Üyesi Halis Koç, Korkakdere konusu Büyükşehir meclisine taşıyıp bölgede tasarlanan bir proje olup olmadığını sormuştu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın önergeyi yazılı olarak yanıtladı. İki mahalleye yedi yıl içinde 17 milyon TL tutarında üstyapı hizmeti yapıldığını, 2 bin 471 aileye sosyal yardımda bulunulduğunu kaydetti. Korkakdere’de park alanını işgal edenlere kanunun hak tanımadığını kaydeden Büyükakın, bölgeye dair proje olup olmadığını sorusunu ise, “KBB şehrin ve bu bölgenin kalkınmasına bir bütün olarak bakmakta ve stratejik planı ile belirlediği amaç ve hedeflerin gerçekleşmesi yolunda çalışmaktadır. Bu çerçevede söz konusu mahalleler ve orada yaşayanlar da kalkınmadan kendilerine düşen payı alacaklardır” diye yanıtladı.
Halis Koç yazılı yanıtı sosyal medya hesabından paylaşırken vatandaşa da, “Sizler önergemize verilen cevapta sıralandığı gibi olağan üstü hizmetler almışsınız? Doğru mudur? ‘Tapusuzlar işgalcidirler; kanuni hiç bir hakları yoktur denilmektedir’; doğru mudur?” sorularını yöneltti. 

Koç şunları kaydetti: 
HİÇ HİZMET YAPILMADI
“Çayırova ilçemizin Emek ve İnönü Mahalleleri’nde kentsel dönüşüm alanlarında yer alan yaklaşık 730 hak sahibinin ve 40-45 tapusuz yurttaşın, kısacası 4 -5 bin nüfusun barındığı Korkakdere diye tabir edilen gecekondu önleme bölgesi 2018 yılında Çayırova Belediye Meclisi’nce imara açılmıştı. 10-12 yıldır gerek Kocaeli Büyükşehir, gerekse Çayırova Belediyesi bu bölgeye hiçbir hizmet yapmamıştır. 
PROJENİZ VAR MI?
30-40 yıldır işgalci durumunda olan tapusuzların birkaçının yerleri; kendileri haberdar edilmeden, ellerinden alınarak başka şahıslara devirleri yapılmıştır. Bölgede hiçbir sosyal donatı alanlı yok. Kısaca mahalleli büyük bir mağduriyet yaşamaktadır. ​Kocaeli B.şehir Belediyesi olarak; hizmetten yoksun bu halkı, çağdışı yaşam koşullarından kurtarmak için; Çayırova Belediyesi ile iş birliği yaparak, hizmet önceliğini bu bölgeye vermeyi düşünüyor musunuz? ​Kocaeli Büyükşehir olarak bu bölgenin kalkınması için herhangi projeniz var mı?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.