O fotoğraflar kasıtlı çekildi!

O fotoğraflar kasıtlı çekildi!

İzmit İlçesinde bulunan bir KYK yurdunda çekilen ve önceki gün pek çok basın yayın organında “Öğrenciler yerde yatıyor” iddiası ile yayınlanan haberler ile ilgili açıklama geldi. Yetkili merciler, odalar hazırlanırken fotoğrafların kasıtlı çekildiğini ifade etti.

Kocaeli İzmit ilçesinde bulunan bir KYK yurdu ile ilgili olarak, önceki gün bir çok basın yayın organında ve sosyal medya hesabında ilginç bir haber paylaşıldı. Haberde Kocaeli Üniversitesi’nin Umuttepe yerleşkesinde bulunan Kocaeli Gazi Süleymanpaşa KYK Erkek Öğrenci Yurdu’nda, 4 kişilik odaların 6 kişilik yapılmasına rağmen öğrencilerin yerde yattığı ve odalarda sadece döşeklerin bulunduğu ileri sürüldü. Ayrıca yurt idaresinin, yurtta kalan öğrencilere, yeni ranzalar gelene kadar bu şekilde idare etmelerini söylediği iddia edildi.


İDDİALAR ASILSIZ

Konu ile ilgili olarak ulaştığımız yetkili meciler ise haberdeki tek doğru ifadenin, daha önceden 4 kişilik olarak kullanılan yurt odalarının, 6 kişiye çıkarıldığı olduğunu belirterek, bahse konu fotoğrafın ise ranza kurulası için boşaltılan odalar olduğunu, çalışmalar yapılırken kasıtlı olarak çekildiğini ifade etti. Ayrıca, odalarda çalışma yapılırken, bütün öğrencilerin hazır odalarda kaldığını, kimsenin yerde yatmadığı belirtildi.whatsapp-image-2023-10-27-at-09-29-16-1.jpeg

​​​​​​​
ÖĞRENCİLER DIŞARIDA KALMASIN

Öte yandan yurt idaresinin konu ile ilgili araştırma yaptığını, bahse konu fotoğrafları çeken öğrencinin tespit edildiğini, kendisine neden böyle bir şey yaptığı sorusuna ise “ Öğrenci odamız 4 kişilikti, 6 kişi oldu o uüzden çektim” yanıtını verdiği öğrenildi. Öte yandan yetkililer, hiç bir öğrencinin dışarıda kalmaması ve mağdur olmaması amacıyla kapasitenin arttırıldığını özellikle belirtti.

Abbas ÇAKAR

whatsapp-image-2023-10-27-at-09-28-24.jpeg​​​​​​​whatsapp-image-2023-10-27-at-09-29-16.jpeg​​​​​​​whatsapp-image-2023-10-27-at-09-29-15-2.jpeg​​​​​​​

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.