“Ne kayıt ne bağış ücreti var”

“Ne kayıt ne bağış ücreti var”

Bağış iddiaları ile ilgili konuşan Tekin, “Böyle bir usul asla yok, ne kayıt ücreti ne bağış zorunluluğu var. Bu konuda velileri zorlayanları hem hukuk hem de sözlü olarak uyarıyoruz.”

Anadolu Ajansı Editör Masası'nın konuğu olan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni dönem ile ilgili bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Tekin, yapmış olduğu açıklamalarda, bir çok atama bekleyen öğretmeninde merakla beklediği bir sorununda cevabını verdi ve yeni öğretmen alımı için takvimin, ekim ayı sonunda ilan edileceğini duyurdu.

SAYI SÖYLEMEDİ
Öğretmen atamaları ile ilgili konuşan Tekin, "Sayı söyleyemem ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim; bahar yarı yılının başında yeni bir atama grubuyla eğitim öğretim sürecine başlayacağız. Bunun anlamı şudur, Ekim ayı sonu itibariyle biz öğretmen alım takvimimizi ilan edip, branş bazlı olarak kaç kişi alınacağını ilan edip, yeni bahar eğitim-öğretim yılı başlarken, yeni arkadaşlarımızı ailemize dahil etmiş olmayı planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

ÖZEL OKULLARDAN GARANTİ ALDIK
Programda, özel okullar ile ilgili konuşan Tekin, “Özel okullarla yaptığımız istişarelerde servis ve yemek ücretlerinde kamuoyunu rahatsız edecek artışlar yapmamalarının garantisini aldık”dedi. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçen hafta yayımladığı bir genelge ile obeziteyi gündemine aldığını da hatırlatan Tekin, “Bu önümüzdeki dönemin önemli problemlerinden biri. Dersten önce ilkokul, ortaokul ve lisede kadar dersten önce fiziksel aktivite yapılabilmesi için çalışıyoruz.” dedi.

NE KAYIT NE BAĞIŞ ÜCRETİ VAR
Kısa bir süre önce gündem olan öğrencilere telefon yasağı ile ilgili olarak konuşan Bakan Tekin, öğrencilerin cep telefonlarını derse girmeden teslim edeceklerini, öğretmenlerin de kötü örnek olmamaları adına sınıfa telefonla girmeyeceğini vurguladı. Yine her yıl gündem olan zorunlu bağış iddiaları ile ilgili konuşan Tekin, “Böyle bir usul asla yok, ne kayıt ücreti ne bağış zorunluluğu var. Bu konuda velileri zorlayanları hem hukuk hem de sözlü olarak uyarıyoruz.”

İSA TURHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.