“Mustafa Kemal Atatürk’ü Saygıyla Anıyoruz”

“Mustafa Kemal Atatürk’ü Saygıyla Anıyoruz”

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 80. Ölüm yıldönümü nedeniyle Eğitim Sen Gebze Şube Yürütme Kurulu tarafından bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şunlar ifade edildi:  “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün üzerinden 80 yıl geçti. Atatürk’ün 10 Kasım 1938’de hayata gözlerini yumduğu günden bu yana dünya üzerinde yaşanan çatışma ve savaşlar tüm hızıyla sürmektedir.

‘YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ’
Atatürk’ün ölümünden bu yana dünyanın dört bir yanında yaşanan başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere, geniş kitlelerin yaşam hakkını tehdit eden savaşlar, çatışmalar ve katliamlar, Atatürk’ün yıllar önce söylediği ‘Yurtta barış, dünyada barış’ sözünün anlamının ne kadar doğru ve güncel olduğunu göstermektedir.
İktidar desteğiyle eğitimde ve bilimde ırkçı-gerici kuşatma ve uygulamaların arttırdığı, başta yaşam hakkı olmak üzere, çocuk ve kadın haklarının yoğun saldırı altında olduğu, okullarımız başta olmak üzere toplumsal yaşamın bütün alanlarında baskıcı ve otoriter uygulamaların hayata geçirilmeye çalışıldığı günümüz koşullarında, hayatı boyunca aydınlanmadan ve bilimden yana tutumuyla bilinen Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 80. Yılında saygıyla anıyoruz”.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.