Muhtar adayından  Kürtçe kursu istediler

Muhtar adayından Kürtçe kursu istediler

Bir süre önce muhtarlığa adaylığını açıklayan Diliskelesi’nin renkli simalarından Adem Kaya, belediye başkan adaylarını kıskandıracak vaatler sıraladı. Bir takipçisi kreş ve Kürtçe kursu istedi: Yapacağız inşallah…

Yerel seçim dönemi, muhtar adayları için erken başladı. Siyasetten arı, partilerden ve partilerin adaylık programından bağımsız olmasından sebep adaylığını daha erken duyurup sahaya inen adaylar seçim sloganı ve vaat programı da açıklarken Diliskelesi’nin renkli simalarından Adem Kaya, vaatlerde sınırları zorladı, belediye başkan adaylarını kıskandıracak vaatler sıraladı. Bir takipçisi kreş ve Kürtçe kursu istedi: Yapacağız inşallah…

MAHALLE İÇİNDE “MAHALLE”

Muhtarlıkta yapılacak tüm işlerde hiçbir ücret alınmayacağını taahhüt eden Adem Kaya, vaatlerini 23 başlıkta sıraladı. Mahalle içinde “mahalle” türetip Doğubeyazıtlı ve Karslı yoğun mevkileri Doğubeyazıt Mahallesi, Kars Mahallesi diye tanımlayan Kaya’nın kimi vaatleri şöyle:

Doğubeyazıt ve Pazar “Mahalleleri”ne camii.

Hanibaba Semt Konağı’nın yanına üstgeçit.

Yukarı “Mahalle”ye ikinci semt konağı.

Derneklere yer.

Halk otobüsleri ve tren seferlerinin çoğaltılması.

2B arazilerinde tapu.

Kars “Mahallesi”ne taziye evi.

En az iki kamu kuruluşunun mahalleye gelmesi.

En az iki düğün salonu.

Belediye ve kamu yatırımlarının takibi ve hızlandırılması.

Tarım Kredi Kooperatifi Marketi.

Kültür merkezi ve sosyal tesis…

TIR’LARA OTOPARK, SAHİLE

BİR ŞEYLER İSTEDİLER

23 Eylül Cumartesi günü 15.00 sularında sosyal medyadan vaatlerini sıralayan Adem Kaya’nın o paylaşımı Facebook sayfasında ve 24 Eylül Pazar, 08.00 itibariyle 79 beğeni emojisi aldı. 4 destekçisi tarafından paylaşılırken 47 kişi de yorumda bulundu. Yeni taleplerde bulundu. Nuri Gün isimli takipçisi, “TIR’lar için ücretsiz otopark” istedi. Murat Karakaş, sahil için bir şeyler yapılmasını istedi. Kaya, programa aldı.

ŞİMDİKİ NESİL KÜRTÇE KONUŞAMIYOR

En dikkat çeken talep ise Ömer Karadağ’dan geldi. Karadağ, Kaya’dan çocuklara yönelik kreşler ve Kürtçe kurslar istedi. Adem Kaya, “Seçilirsek bir muhtarlığın elinde ne geliyorsa fazlasını yapacağımıza emin olabilirsiniz” diye yanıtladı. Karadağ, “Şimdiki nesil neredeyse Kürtçe konuşamıyor. Biz Dilovası Belediyesi’nde bir adam beklerdik ama ne yazık ki onlar taraflarını belli ettiler. En azından kendi çabamızla bu konu hakkında bir şeyler yapılabilir” deyince Kaya takipçisine, “Yapacağız inşallah. Hem de fazlasıyla” diye yanıt verdi.

Haber merkezi

2001.jpg

2002.jpg

2003.jpg

2005.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.