Mühendisleri ile öğrencileri  buluşturmaya izin alamadık

Mühendisleri ile öğrencileri buluşturmaya izin alamadık

ÇYDD Gebze Şube Başkanı Nurcan Çınar derneğe belediyenin yanı sıra Milli Eğitim başta olmak üzere kamu kurum ve kuruşlarının yaklaşımlarından da yakındı.

Çınar şunları söyledi: “Geçen sene her ay bir okula gıda mühendisi, avukat gibi farklı mühendis gruplarından kişileri okullara götürmek, onları öğrencilerle buluşturmak gibi bir proje ürettik. Milli Eğitim’den izin almamız gerektiği söylenildi. Muallimköy’deki yurtlarda kalan öğrencilerimiz de İngilizce konusunda destek olacaklardı. Okul müdürleri, öğretmenler çok beğendi. Hem bizimkiler çok güzel bir şey yapmış olacak hem de diğer çocuklar bizimkilerden örnek alacaktı.

Fakat Milli Eğitim okullarda ders verecek kişinin sadece öğretmen olabileceği gerekçesiyle izin vermedi. Çolakoğlu’na başvurduk. O tür eğitimlerin kendileri tarafından verildiği gerekçesiyle karşı çekildi. Dernek olarak bu tür yaklaşımlardan mustaribiz. Çağdaş Yaşam denilince ne yazık ki farklı uygulama ve tutum ile karşılaşabiliyoruz. Hâlbuki eğitim için bir şeyler yapan ve yapabilecek tek derneğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.