MMO Enerji Verimliliği Kongresi  yine Kocaeli bu sefer Gebze’de

MMO Enerji Verimliliği Kongresi yine Kocaeli bu sefer Gebze’de

Makine Mühendisleri Odası’nın 4. Enerji Verimliliği Kongresi, 2017 yılında Kocaeli Üniversitesi’nde gerçekleşti. Bu yıl gerçekleşecek beşinci kongre yine Kocaeli’de, bu sefer Gebze Teknik Üniversitesi’nde

TMMOB Makine Mühendisleri Odası, geleneksel hale getirdiği ve ekseriyetle iki yılda bir tekrarladığı Enerji Verimliliği Kongresi için Kocaeli’yi sevdi. İlimiz; 4. Enerji Verimliliği Kongresi’ne Ünal Özmural’ın MMO Kocaeli Şube Başkanlığı sürecinde Kocaeli Üniversitesi ile ev sahipliği yapmıştı. 5. Enerji Verimliliği Kongresi ise Murat Kürekçi’nin Kocaeli Şube Başkanlığı dönemine denk geldi. 18-19 Ekim 2019 günlerindeki kongreye bu sefer Gebze, Gebze Teknik Üniversitesi Kongre Merkezi ile ev sahipliği yapacak.

İLK DUYURU VE DAVET DE GEBZE’DEN

Öte yandan kongrenin kamuoyuna yönelik geniş kapsamlı ilk duyurusu da Gebze’den yapıldı. MMO Kocaeli Şube Gebze Temsilciliği’nin hafta sonu gerçekleşen, “Dünyanın yeni çalışma modeli: Dijital dönüşüm ile verimlilik” başlıklı Endüstri 4.0 içerikli sempozyumda, kongreye dair broşür dağılırken MMO Kocaeli Şube Başkanı Murat Kürekçi de davette bulundu.

FİRMALAR İÇİN SERGİ DE YER ALACAK

 

Kongrenin Kocaeli Şubesi yönetici ve üyeleri ile EMO Kocaeli ve Kocaeli Üniversitesi temsilcilerinin yer aldığı Kongre Yürütme Kurulu’nca düzenleneceğini kaydeden Kürekçi, “Enerji verimliliğine dair bildiri oturumlarının, panellerin yer alacağı kongre, bu dönem aynı zamanda firmaların kendilerini ve ürünlerini tanıtacakları stantlarının bulunacağı bir sergi salonuyla bütünleşecektir. Sergiye katılmayı düşünen firmaların şubemizle ya da Gebze İlçe Temsilciliği ile iletişime geçmeleri gerekmektedir” dedi.

15 + 3 KİŞİLİK YÜRÜTME

VE SEKRETERYA OLUŞTU

Kongrenin düzenleme kurulu MMO Genel Merkez yöneticileri ile şubelerin başkan ve yöneticilerinden oluşurken yürütme kurulu ve sekreterleri Kocaeli’den.

Kocaeli Üniversitesi’nden Prof.Dr.İlhan Tekin Öztürk ile Elektrik Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Ahmet Sözen’in de yer aldığı yürütme kurulunda MMO Kocaeli’den Emrah Aydemir, Mehmet Ali Elma, Fahri Aloğlu, Ünal Özmural, Hasan Yitim, Nedim Kara, Gültekin Keskin, Hakan Venedikoğlu, Erdoğan Öz, Sinan Yücel, İlhan Atalay, Cemal Osmanoğlu ve Kemal Güneş görev üstlendi. Kongre sekreterleri ise Tülin Tosunoğlu, Birkan Süngü ve Tanfer Yeşiltepe.

15 KONU BAŞLIĞI VAR

Çoğunluğu akademisyenlerden oluşan 66 kişilik danışma kuruluna sahip kongrenin konu başlıkları ise şöyle: Sanayide enerji verimliliği, binalarda enerji verimliliği, ulaşımda enerji verimliliği, enerji geri kazanımı, enerji ve çevre, enerji üretiminde verimlilik, yenilenebilir enerji kullanımı, enerjinin taşınması iletim ve dağıtımında verimlilik, enerjinin depolanması, enerji sektöründeki ekipmanların yerli üretimi, enerjinin ekonomi politiği, enerji güvenilirliği, Türkiye enerji mevzuatı ve organizasyonu, enerji yönetimi ve ISO 50001, enerjide endüstri 4.0

BİLDİRİ KABUL TARİHLERİ

Kongrede ele alınması öngörülen konularda bildiri özeti ve bildiri sunmak isteyen katılımcılar için son bildiri özeti gönderme tarihi 22 Nisan olarak açıklandı. Kongreye ulaşan bildiri özetleri değerlendirildikten sonra yazarlarına değerlendirme, 27 Mayıs’ta sona erecek. Bildiriler ise en son 22 Temmuz tarihine kadar kabul edilecek. Yazarlarına değerlendirme sonucu en geç 26 Ağustos’ta iletilmiş olacak.

ÇALIŞMALARI EYLÜL 2018’DE BAŞLAMIŞTI

V. Enerji Verimliliği Kongresi’ne dair düzenleme kurulunun ilk toplantısı, 22 Eylül 2018’de MMO Genel Başkanı Yunus Yener’in de katılımı ile gerçekleşmişti. Kongreye çok büyük önem veren MMO kongreye dair çalışmalarını kongreye bir yıldan fazla süre kala başlattı.

(Arşiv foto: MMO’nun sitesinden alınmıştır.)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.