Mizahi cevap verince işinden oldu

Mizahi cevap verince işinden oldu

 Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde Kurulu bulunan Legrand Elektrik Sanayi Fabrikasında 2001 yılından bu yana çalışan Hasan Atik, satış temsilcisinin...

 

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde Kurulu bulunan Legrand Elektrik Sanayi Fabrikasında 2001 yılından bu yana çalışan Hasan Atik, satış temsilcisinin e-postasına şakayla karışık cevap verince işinden oldu.

 

Hasan Atik’ten olaylar sonrası yazılı savunma isteyen şirket, Atik’i “Etik kurallar” gereği işten çıkardığını söyledi. EMEP Partisi Gebze İlçe Başkanlığı da yapan Atik, işinden olmasının sebebini; işverenin işçiye her işi yaptırmak istemesine ve işçiyi tek tipleştirerek sorgulamayan işçi profiline ters düşmesine bağlıyor.

 

İŞİM OLMAYAN BİR KONUYDU

Hasan Atik, işten atılma gerekçesi olan “Etik kurallar” mevzusunun çok geniş bir kavram olduğunu dile getirerek “Benim işim olmayan bir konuda benden bilgi almak istendi. Ben sevkiyat deposunda fatura tasnif işi yapmama rağmen satış temsilcisi benden bir siparişin kargo takip numarasını istedi. Daha önce arkadaşlarımla yazışmalarımda birçok kez yaptığım gibi satış temsilcisine e-postada kargo takip numarasını da ekleyerek, şakayla karışık bir cevabım oldu. Fakat bunun sonrası olanlar oldu” diye konuştu.

 

‘İŞÇİLERE GÖZDAĞI VERMEK ADINA ÇOK UĞRAŞTILAR’

 

Şirket içerisinde çalışanların birbirleri arasında şakalaşmasının bile yasaklanmak istendiğini dile getiren Atik, işyerinde işverenin işçileri tek tip hale getirmek istediğini vurguladı. Ardından Atik: “Daha önce fabrika da Toplu İş Sözleşme (TİS) sürecinde işçilere gözdağı vermek adına bu uygulandı. Şahsen ben daha öncesinde fabrika içinde sürgünde yedim, üretim bölümündeyken depoya alındım” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.