METAL İŞÇİLERİ KAZANIMLARINI KUTLUYOR:  Direne Direne kazandık!

METAL İŞÇİLERİ KAZANIMLARINI KUTLUYOR: Direne Direne kazandık!

Metal işkolunda aylardır devam eden MESS 2023-2025 Grup Toplu İş Sözleşmesi sürecinde zafer, direnen metal işçisinin oldu.

Birleşik Metal-İş Sendikası ile MESS arasında (17 Ocak 2024) imzalanan sözleşmeye göre, birinci altı aylık dönem için çıplak saat ücretlerine, 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 98, aylık olarak ödenen yakacak yardımıyla birlikte yüzde 102,3 oranında zam yapılacak. İkinci altı aylık dönemin başladığı 1 Mart 2024 tarihi itibarıyla ise sadece ücretlerde kümülatif olarak yüzde 157,4 oranında artış sağlanacak.
Sosyal haklar, sözleşmenin birinci yılında yüzde 140 oranında, ikinci yılda yıllık enflasyon oranında artacak.

SLOGANLARLA KUTLADILAR
Sendikalarıyla birlikte aylardır sürdürdükleri kararlı mücadeleyle bu önemli kazanımların baş mimarı olan Birleşik Metal-İş üyesi işçiler, bu sabah fabrikalarda sözleşmeyi alkışlarla kutladı. İşçiler, “Direne direne kazandık”, “Direnen işçiler yenilmezler”, “Zafer direnen işçinin oldu”, “İnadına sendika inadına DİSK”, “Yaşasın onurlu mücadelemiz” sloganları attı.

İŞÇİLER ANLAŞMADAN MEMNUN

Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Özkan Atar, metal işçilerinin tarihsel mücadele birikimine ve deneyimine sahip olduğuna dikkat çekerek, sözleşmeyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:
“Metal işçileri, geçmişten bugüne her zaman Türkiye işçi sınıfının lokomotifi olmuştur. Birleşik Metal-İş Sendikası da MESS fabrikalarında çalışan 12 bin üyesiyle birlikte ortaya koymuş olduğu kararlı eylem ve mücadele tarzıyla toplu sözleşmenin bu noktaya gelmesinde çok önemli bir rol oynamıştır. Sendikamız, yalnızca kendi üyelerinin değil, MESS sözleşmesi kapsamındaki 163 bin metal işçisinin olabildiğince iyi haklar alması, haklı taleplerinin kabul edilmesi için yoğun çaba harcamıştır. Şu anda üyelerimizin genel olarak sözleşmeden memnun olduğunu görüyoruz.

SENDİKAMIZDA ÖRGÜTLENMEYE DAVET EDİYORUZ
Elde ettiğimiz bu kazanımlar şunu açık ve net biçimde gösteriyor: Sendikalı işçiler, örgütlü mücadeleleriyle çok daha iyi şartlarda yaşama ve çalışma olanağına sahip olmaktadır. Bu nedenle sendikasız tüm işçilere sendikalarda, sendikasız metal işçilerine ise Birleşik Metal-İş Sendikası’nda örgütlenme çağrısında bulunuyoruz. Haklarımıza çok daha güçlü şekilde sahip çıkmanın, yeni haklar elde etmenin yolu sendikalı olmaktan, örgütlü mücadeleden geçmektedir. Metal işçilerinin sendikamızın öncülüğünde elde etmiş olduğu bu kazanımlar, bu gerçeği bir kez daha gözler önüne sermiştir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.