MESS dayatmalarına karşı Metal İşçileri ayakta!

MESS dayatmalarına karşı Metal İşçileri ayakta!

 MESS dayatmalarına karşı, Birleşik Metal-İş’e üye metal işçileri fabrikalarda ayakta. MESS ile görüşmeler sürecinde uyuşmazlık tutulmasının...

 

MESS dayatmalarına karşı, Birleşik Metal-İş’e üye metal işçileri fabrikalarda ayakta. MESS ile görüşmeler sürecinde uyuşmazlık tutulmasının ardından, bu sabah fabrika önlerinde, yemekhane ve vardiya girişlerinde basın açıklaması ve bildiri okundu. Tüm fabrikalarda metal işçileri MESS dayatmalarına karşı tepkilerini gösteriyorlar, protesto eylemleri düzenlendi.

MESS Metal İşçilerine Sefaleti Reva Görüyor!

 

Birleşik Metal  İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada, "Sendikamız ile MESS arasında süren grup toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamamış, toplam 63 madde için uyuşmazlık tutulmuştur. Uyuşmazlık konusu maddelerin önemli bir kısmı parasal maddelerden oluşmaktadır. Ücret başta olmak üzere, sosyal haklar ve parasal sonuç doğuran fazla mesai, gece zammı gibi maddelerde anlaşma sağlanmamıştır.

Metal işçileri, ağır çalışma koşullarına karşın, çeşitli yaralanma ve hatta ölümleri göze alarak ağır koşularda çalışmaktadırlar. Bu çalışma karşılığı aldıkları ücret ise ortalamada ikramiye dahil net 2.145 TL’dir. Bu ücretle yaşamanın oldukça zor olduğu ortadadır.

Sendikamızın ücret zammı talebi iblağ, kıdem zammı ve maktu ücret zam şeklinde 3 aşamadan oluşmaktadır. Buna göre ilk 6 aylık dönem için ücret zammı teklifimizin karşılığı ortalama ücret bazında yüzde 30,47’dir. Bu tutar da ilk 6 aylık dönem için net 695 TL’ye denk gelmektedir.

MESS, 1 Aralık günü yapılan toplantıda ücret zammı olarak tüm 6’şar aylık dönemler için enflasyon oranında ücret zammı teklif etmiştir. Bu teklif ilk 6 aylık dönem için yüzde 3,20 zam anlamına gelmektedir. MESS, bu oranın işyeri ücret ortalamalarına göre maktu olarak verilmesini teklif etmiştir. Bu teklif işyerlerine göre net ikramiye dahil 59 TL ile 101 TL arasında değişen oranlarda zam demektir. Bu sefalet zammının kabul edilmesi hiçbir biçimde mümkün değildir. Bu teklif metal işçileriyle alay etmek demektir. Ciddiye alınacak bir teklif değildir."denildi. 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.