Mesleki denetimi yönetimle  yapıp 278 bin lira kazandırdık

Mesleki denetimi yönetimle yapıp 278 bin lira kazandırdık

Mimarlar Odası Gebze’de Cenk Elgin vedayı etkili iz bırakarak yaptı. Aralıkta Almanya’ya göç edecek Elgin, yönetim kurulu üyeleriyle yapılan mesleki denetimle 278 bin lira kazandırdıklarını söyledi. Temsilcilik seçiminin, resmi olduğunu söyledi

TMMOB Mimarlar Odası Gebze Temsilciliği’nde son iki dönemin başkanı Cenk Elgin, 12’nci olağan kongrede camiasıyla vedalaştı.

devir-4.jpg

Önümüzdeki ay içinde temelli şekilde Almanya’ya göç edecek olan Elgin, vedasını etkili izler bırakarak gerçekleştirdi. Elgin, yönetim kurulu üyeleriyle yapılan mesleki denetimle 278 bin lira kazandırdıklarını söyledi. Temsilcilik seçiminin, -*TMMOB’un diğer bileşenlerinden farklılıkla-, resmi olduğunu dile getirdi:

BİZDE ATAMA YOK

devir-7.jpg

“Biz göreve en demokratik şekilde, İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbata alarak geliyor, atamayla gelmiyoruz. Geride bıraktığımız dönemde de mazbatamızı aldığımız günden itibaren sosyal sorumluluk projelerine yöneldik. Yerel basın dahil kamu kurum kuruluşlarını ziyaret ederek farkındalığımızı yansıtmaya çalıştık. Özellikle gücümüzü göstermenin en önemli yolu protokoller. Özel okullar, hastanelerle üyelerimize hizmette indirim protokollerimizi de yaptık. Temsilcilik olarak her alanda olduğumuzu göstermeye çalıştık.”

devir-3.jpg

Cenk Elgin, çalışma raporuna dair ayrıca şunları kaydetti: “Belediye, OSB’ler ile konuştuk. Meslek içi eğitimlerde geleceğin teknolojilerini anlattık. Meslek büyüklerimize, tecrübelerini anlattırdık.

ÜNİVERSİTEDE DERS VERDİM

GTÜ ile bağımızı hiç koparmadık. Üniversitede, mimarların sorumluluk ve yetkileri dahilinde, ders veriyoruz. 4-5 dersi şahsen anlattım. Odayı anlatıyoruz. Sadece meslektaşlarımız değil gelecekteki meslektaşlarımıza yönelikte bilgilendirme yapıyoruz.

DEPREMDE 24 SAAT AÇIKTIK

Diğer odalarla işbirliği içinde olduk. GTO ile güçlü bağlar kurduk. Üniversitelilerle atölye çalışması yaptık. Şehir dışı geziler düzenledik. Gündeme dair basın açıklamalarında bulunduk. Kente dair yarışma içinde yer aldık. Kahramanmaraş merkezli depremlerde dayanışma ağı örüp süreçte temsilciliği 24 saat açık tuttuk.

*TMMOB bileşeni meslek odalarında genel işleyiş;

Temsilciliğe tek aday varsa, şube tarafından direk atama.

Birden fazla aday varsa kurum içi resmiyeti olan ancak İlçe Seçim Kurulu’ndan bağımsız seçimde, sandıktan çıkanın şube yönetimi tarafından atanması. (Bu yöntem Kocaeli Barosu tarafından da Gebze Temsilciliği’nin çok adaylı seçimlerinde uygulanmaktadır.)

**

Mustafa Serdaroğlu kasayı

163 bin lirayla devraldı

devir-6.jpg

Temsilciliğin mali raporu, sayman üye Merve Çakır tarafından okundu. Buna göre bu döneme

159 bin 531 TL eski yönetimden devreden gelir, yeni döneme 25 Ekim 2021’de başlandı. 2021 sonuna kadar 39 bin 764 TL daha gelir edinildi, gider 79 bin 143 TL oldu.

2022’de 457 bin 173 TL gelir edinildi. 264 bin 108 TL harcandı.

01 Ocak 2023 - 15 Kasım 2023 arası 851 bin 442 TL gelir edinildi.

662 bin 858 TL giderde bulunuldu.

Toplamda; 1 milyon 507 bin 912 TL gelir; 1 milyon 6 bin 110 TL gider ve 338 bin 602 TL şube payı ile kasa 163 bin 198 TL nakit ile yeni yönetime devredildi.

Temsilcilik öte yandan mesleki denetimden;

2021 yılı ekim ayı sonuna kadar 11 bin 700, 2022’de 117 bin 500, 01 Ocak 2023 - 15 Kasım 2023 arası 148 bin 820 TL olmak üzere toplam 278 bin 20 TL edindi.

devir-5-kopya.jpg

Cenk Elgin mesleki denetim gelirine dair değerlendirmesinde, “Sayıları çok kolay okuyoruz ya, biz bunu mesleki denetim personelimiz olmadan yaptık. Sadece oda yönetim kurulu üyelerince özveriyle yapılan bir çalışma ile 550 üzeri mesleki denetim yapıldı” diye konuştu.

Faaliyet raporu ve mali rapor oy birliğiyle kabul ederken kongrenin Divan Başkanı Erol Bayındır, “Divan kurulu olarak canı gönülden tebrik ediyoruz. 11’nci döneme zorlu süreçteki çalışmaları, çabaları, gelir artırımından ötürü şahsım adına, odaya gönül vermiş mimar olarak teşekkür ediyorum” dedi.

Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.