‘Meslek liselerinin meselesi OSB’lerin meselesi oldu’

‘Meslek liselerinin meselesi OSB’lerin meselesi oldu’

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, “Meslek liselerinin meselesi tüm OSB’lerin meselesi oldu.” dedi.

proje-(1).jpgproje-(4).jpgproje-(3).jpgproje-(2).jpg

Gebze STFA Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi’nin Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın 2018 Yılı İmalat Sanayine Yönelik Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ‘Yenilikçi Teknoloji ile Mesleki Eğitime Katkı Sunuyoruz’ isimli projesinin tanıtımı önceki gün yapıldı. Gebze Ticaret Odası Meclis Salonu’nda yapılan programa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler,  Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Çağdaş Aydınoğlu, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Gebze Yöneticisi Yusuf Gürhan Öztaş, Gebze STFA Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi Okul Müdürü Muhammet Erbaş ve çok sayıda davetli katıldı.

ARANAN ELEMAN İHTİYAÇ VAR

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Gebze STFA Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi Okul Müdürü Muhammet Erbaş, “Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın bu projelerini çok önemsiyoruz. Öğrencilerimiz bu projeler sayesinde hem farklı ülkeleri hem de farklı eğitim sistemlerini görüyorlar.” dedi. Okul müdürünün ardından Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler konuşarak, “Üreterek var olmak istiyorsak eğitmek zorundayız. Katkı sunan tüm kurumlara teşekkür ediyorum. Ara eleman değil aranan elemana ihtiyaç var. Meslek liselerinin meselesi tüm OSB’lerin meselesi oldu. Günümüz artık eski iş modellerini kabul etmiyor. Bazı meslekler tümüyle ortadan kalkacak.

MESLEKİ EĞİTİM ÇALIŞTAYI

Bundan dolayı nitelikli elemanlar yetiştirmek zorundayız. Bu teknolojiye ayak uydurmak ve güncellemek zorundayız. Bu tür projelere her zaman destek vermeye devam edeceğiz. Eğitimde Türkiye’de ilk üç odadan biriyiz. Gebze’de mesleki okulların sayısı 15. bu tür okulların sayısının artmasını diliyoruz. Mesleki eğitimle ilgili bir çalıştay yapmak istiyoruz.” dedi. Programda son olarak ise Gebze Kaymakamı Mustafa Güler konuşarak, “Bu güzel projede tüm kurumlara başarılar diliyorum. Meslek lisesi okullarını büyütemedik. Bu bölge ülkemizin teknoloji ve sanayinin yoğun kullanıldığı bir bölge. Mesleki liselerin sayısının yeterli ve eğitimlerinin istenen seviyede değil. Meslek liselerinin onurunu yükseltmemiz lazım.” diye konuştu.

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.