Kroman Çelik’ten şehitlere vefa

Kroman Çelik’ten şehitlere vefa

  Çanakkale Zaferinin 103. Yıldönümünde Kroman Çelik İlkokulunda, Meral Atilla, Zeynep Kocabaş ve Mehmet Şah Polat öğretmenler yönetiminde...

 

 

Çanakkale Zaferinin 103. Yıldönümünde Kroman Çelik İlkokulunda, Meral Atilla, Zeynep Kocabaş ve Mehmet Şah Polat öğretmenler yönetiminde Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma Programı düzenlendi.

Programa İlçe Mîlli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Celil Demirci, Mahmut Aşıkoğlu, komşu okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Program hazırlanırken Çanakkale Şehitler Abidesi okulda minyatür olarak kuruldu. Çanakkale ve diğer Şehitlikler ile ilgili resim sergisi açıldı.

Çanakkale ruhunu yansıtmak isteyip “Bizim de bir katkımız olsun” diyen veliler Okul Aile Birliği önderliğinde Afrin’de çarpışan askerlerimize yardım kampanyası düzenledi. Bu kampanyada 137 adet havlu, 692 adet iç çamaşırı, 1145 adet sabun, 853 çift çorap toplandı.

Öğrenciler Çanakkale Zaferi ile ilgili birçok hatırayı canlandırdı. Okul Müdürü Zihni Aydın, 103 Yıl önce bu vatanın bize kalabilmesi için canlarını vermiş olan atalarımıza Allahtan rahmet diledi. Veli ve öğrencilerine Çanakkale Ruhunu yaşatmaları ve bu konuda çalışmalar yapmaları konusunda önerilerde bulundu.

Törene katılanlara Çanakkale Savaşları sırasında bir günlük yiyecek olan bir tayin ekmeği dağıtıldı. Bir öğrencinin “Bu kadarcık ekmekle nasıl doyuyorlardı, nasıl savaş ediyorlardı?” sorusu çok dikkat çekiciydi.       




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.