‘Krizin faturasını işçiler ödememeli’

‘Krizin faturasını işçiler ödememeli’

DİSK/ Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi Başkanı Necmettin Aydın, “İşverenler yaşanan ekonomik krizin faturasını işçilere kesmeye çalışıyorlar.” dedi.

necmettin-aydin.jpg

 

DİSK/ Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi Başkanı Necmettin Aydın yaşanan ekonomik kriz ve işyerlerinde yaşanan sorunlarla ilgili olarak gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Yaşanan bu ekonomik krizin reel sektörde önemli derecede hissedilmeye başlandığını ifade eden Aydın, “Özellikle dolar ve Euro’nun yükselmesiyle birlikte uluslararası şirketler ve dış piyasaya çalışan şirketlerde önemli sorunlar baş göstermeye başladı. Bölgemizde önemli işyerlerinde örgütlüyüz. Bu işyerlerinde son bir aydır daralma talepleri olduğunu görüyoruz.

SENDİKALAR BİR ARAYA GELMELİ

İşverenler krizin faturasını işçilere kesmeye çalışıyorlar. Krizin faturasını işçilere kesilmemesi için bir mücadele içerisindeyiz. Fabrikaların bir kısmı ücretsiz izin ile daralma talebi yapıyor. İşverenlerle görüşmelerimizde bunları olumlu bir çözüm bulamadık. Bu konuyla ilgili olarak sendikalar ve konfederasyonlar olarak bir araya gelerek bu ekonomik krizin bedelinin işçiye ödenmemesiyle ilgili çalışma içerisinde olmalıyız. Birleşik Metal-İş Sendikası olarak bölgemizde mücadelemizi sürdürüyoruz. Fabrikasını bırakıp giden işverenler var. İşçilerin yüzüstü bırakıldığı bir durumla karşı karşıya kaldık.

İŞÇİLERİN HAKKI GASP EDİLMEMELİ

Buna benzer olayların artacağından endişe ediyoruz. Diğer taraftan sendikalaştıkları için işten çıkarılan ve kapı önünde direnişte olduğumuz işyerleri var. BBS’de direnişimiz devam ediyor. Burada usulsüz ve kaçak şişçi çalıştırmaya başladı. Enflasyonun bu kadar yüksek olduğu bu dönemde işçiler mağdur edilmemeli. Sendikalar birliği olarak bu saldırıya karşı birlikte hareket etmeliyiz. Geçmiş dönemlerdeki krizlerde yaşadığımız olumsuzlukların bu dönem yaşamamak için geniş kapsamlı basın açıklaması yapmalıyız. İşçiler almış oldukları ücretin yetmediğini görüyoruz. Asgari ücretin en az 2 bin 500 TL olması gerekir. Bazı sendikaların toplu sözleşmelerde tamirata gittiğini görüyoruz. İşçilerin toplu sözleşmelerindeki haklarının gasp edilmemesi gerekiyor.” diye konuştu.

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.