Köyiçi Deresi ıslah çalışmalarında son aşama

Köyiçi Deresi ıslah çalışmalarında son aşama

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Körfez, Hereke Mahallesi Köyiçi Deresinde ıslah çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

İSU Genel Müdürlüğü, yatırım programı kapsamında il genelinde altyapı çalışmaları ile birlikte bozulan yollarda üstyapı çalışmalarını sürdürüyor. İSU Genel Müdürlüğü bu kapsamda oluşabilecek taşkınları ve su baskınlarının önüne geçebilmek için yağmursuyu altyapı hatlarıyla birlikte dere ıslah çalışmaları gerçekleştiriyor. Körfez Hereke’de taşocakları bölgesinden geçen ve şiddetli yağışlarda kaya, taş, çakıl gibi malzemelerin geldiği Köyiçi deresinde ıslah çalışmalarında son aşamaya gelindi.

 

150 METRE ISLAH ÇALIŞMASI

Daha önce yaşanan ani yağışlarda taşocakları mevkiinden gelen taş ve çakıllar D-100 kara yolu üzerine kadar gelerek trafikte uzun süreli aksamalara neden oluyordu. Yaşanan olumsuzlukların önüne geçebilmek için yürütülen çalışmalarda Hereke’de 140 metre uzunluğunda taş trapez dere ıslah çalışmaları tamamlandı. Toplamda 150 metre uzunluğunda dere ıslah çalışması yapılacak bölgede kalan 10 metrelik kısımda ıslah çalışmaları sürüyor. Islah çalışmaları kapsamında ayrıca 2 adet tersip bendi ve 1 adet çökeltme havuzu tamamlandı. 18 metre uzunluğunda 9,5 metre genişliğinde 5 metre yüksekliğinde yol geçişi için menfez çalışmaları da devam ediyor. Çalışmaların ocak ayı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

 

TAŞKINLARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Hereke Köyiçi deresinde yapılan çalışmaların tamamlanması ile birlikte yağışların getirmiş olduğu teressübat taş yığınlarının dere yatağını doldurmasının önüne geçilerek olası taşkınlar engellenmiş olacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.