KOÜ her tür işbirliğine hazır

KOÜ her tür işbirliğine hazır

KOÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Elif Öğüt üniversite olarak kongre aracılığıyla enerji verimliliği konusunda daha yeşil ve yaşanabilir bir gelecek için çözümler üretmeye odaklandıklarını söyledi. Öğüt konu itibariyle her tür işbirliğine hazır olduklarını söyledi

Dosya Haber / Enerji

Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Elif Öğüt, Makine Mühendisleri Odası’nın düzenlediği 6’ncı Enerji Verimliliği Kongresi’nde tüm katılımcılarla bi arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek başladığı konuşmasında, “Bugün burada, enerji verimliliği alanındaki yenilikleri, çözümleri ve geleceğe yönelik vizyonları paylaşmak üzere bir araya geldik” dedi. Öğüt şöyle devam etti:

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN ANAHTARI

“Enerji, sadece günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmakla kalmayıp, aynı zamanda küresel ölçekte sürdürülebilirliğin anahtarını da temsil etmektedir. Üniversite olarak bizlerde, bu kongre aracılığıyla enerji verimliliği konusunda bilgi ve deneyimleri paylaşarak, daha yeşil ve yaşanabilir bir gelecek için çözümler üretmeye odaklanıyoruz.

Sürdürülebilirliği teşvik etme ve enerji verimliliği konusunda farkındalığı arttırmak için önemli adımlar atıyoruz. Bu kongre bilgi paylaşımı, deneyim aktarımı ve geleceğin enerji çözümlerine yönelik işbirliklerini güçlendirmek amacıyla güzel bir platform sağlamaktadır.

KAMU BİNALARINDA 2030

HEDEFİ ASGARİ YÜZDE 30

universite-7.jpg

Bildiğiniz üzere kamu binaları için belirlenen enerji verimliliği hedefleri iki kat artırıldı. 3 Kasım 2023 tarih ve 2013/15 sayılı genelgeye göre enerji yöneticisi görevlendirmekle yükümlü olan kamu binaları için 2019 yılında 2023 için yüzde 15 olarak belirlenen bu hedef 2030 için asgari yüzde 30 seviyesine çıkarıldı.

Siz değerli katılımcılar, bu kongrenin başarılı geçmesine önemli katkıda bulunacak önemli paydaşlarsınız. Enerji verimliliğindeki yenilikleri keşfetmek, tecrübelerimizi paylaşmak ve birlikte daha etkili stratejiler oluşturmak adına bir aradayız.

UMUT DOLU ADIMLAR İÇİN

universite-8.jpg

Bu kongre, sadece bilgi alışverişi için bir platform olmanın ötesinde geleceğe dair umut dolu adımlar atmamızı sağlayacak bir başlangıçtır. Hep birlikte, enerji verimliliğinde daha sürdürülebilir ve çevre dostu çözümler bulmak için işbirliği yapmaya hazırız.

Bu etkinliği düzenlemede emeği geçen tüm ekibe teşekkür ediyor, verimli bir kongre dönemi geçirmenizi diliyorum.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.