KOTO' da Eğitimin sorunları tartışıldı

KOTO' da Eğitimin sorunları tartışıldı

 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Eğitim komitesi Başkanı Fatih Ekinci'nin başkanlığında yapılan toplantıda "Kocaeli'nde eğitimin sorunları" masaya...

 

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Eğitim komitesi Başkanı Fatih Ekinci'nin başkanlığında yapılan toplantıda "Kocaeli'nde eğitimin sorunları" masaya yatırıldı.

Kocaeli’nde bulunan özel eğitim ve öğretim kurumları Kocaeli Ticaret Odası  15. Meslek (Eğitim ) Komitesi ’nın öncülüğünde geçtiğimiz hafta KOTO binasında bir toplantı yaptılar. Toplantıya Kocaeli Ticaret Odası  15. Meslek (Eğitim ) Komitesi Başkanı Fatih Ekinci , Komite üyesi ve Kavram Dershanesinden Handan kümeli ,Birey Dershanesi ,Kültür Dershanesi ,Pegem Kursları ,Odtü Kayöd Okulu ,Uğur Dershanesi ,Seviye Dershanesi  ,Çağfen Dershanesi  ,Marmara 2000 Okulu ,Çocuk Kasabası ,Gölcük Fen Bilimleri Dershanesi yöneticileri katıldılar. Toplantıya katılan özel okul ve dershane yöneticileri aşağıdaki kararları, basın ve sonuç bildirisi olarak imzalamışlardır.

 

 TÜRKİYE’DE VE KOCAELİ’NDE DERSHANECİLİK

 

Dershaneler, eğimin içinde temel kurumlar değil, aracı kurumlardır. Dershaneler, zorla ihdas edilmiş değil, bir ihtiyacın neticesinde çıkmış, bu toplum tarafından da kabullenilmiş, eğitimin vazgeçilmezi haline gelmiş kurumlardır. Dershaneler birer siyasi, dini kurum değil, ticari kurumdur. Ticari anlamda herkes bir meta, bir değer üretmekte serbesttir. Dershaneler beşikten mezara kadar her yaştaki insanımıza yönelik eğitim öğretim faaliyeti yapan ticari kurumlardır. Meşruiyetini kamu vicdanından ve yasalardan almaktadır. Bir yönüyle maliyenin, bir yönüyle milli eğitimin denetimine tabidir. Gerçek denetçi ise, hizmet alan öğrencidir, velidir. Dershanecilik bir uzmanlık işidir; birikim ve yetkinlik gerektirir.  Aynı zamanda bir akıl ve gönül işidir. Bu alanda yetkin olmamak, başka niyetlerle dershanecilik ya da kursçuluk yapmak, bu sektörün hem ahlakını hem saygınlığını hem de huzurunu bozar. Bir ülkede dershaneciliğin gelişmesi sivilleşmenin, demokrasinin gelişmesiyle doğru orantılıdır. Demokratik algılamanın olgunlaştığı ülkelerde kimse dershaneciliği bir problem olarak görmez, herkes onun meşruiyetini ve gerekliliğini kabullenmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.