Köseköy Alikahya Stadyum bağlantı yoluna köprü

Köseköy Alikahya Stadyum bağlantı yoluna köprü

Köseköy Alikahya Stadyum bağlantı yolu kapsamında TEM Otoyolu üzerindeki menfez yıkıldıktan sonra yeni köprünün kiriş montajına başlandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Köseköy Koridoru Alikahya Stadyum bağlantı yolu projesi kapsamında TEM Otoyolu üzerinde yapılacak köprü için 78 fore kazık çakıldı. TEM Otoyolu üzerindeki menfez yıkılarak ulaşımı sağlayacak 2 gidiş 2 geliş köprünün yapımı için kiriş montajlarına başlandı. İstanbul istikametindeki 18 öngermeli kiriş montajı tamamlandı. İstanbul istikametinin tamamlanması sonrası Ankara istikametine 19 olmak üzere toplam 36 kiriş montajı yapılacak.
Bağlantı yolları dahil 13 kilometre uzunlukta yol ve drenaj imalatları, tretuvar ile aydınlatma çalışmaları yapılacak Köseköy Koridoru Alikahya Stadyum bağlantı yolu için D-100 Karayolundan TEM Otoyoluna bağlanan yolun genişliği 30 metre olacak. Yolda ulaşım 2x2 gidiş-geliş olarak sağlanacak ve bisiklet yolu da yapılacak. D-100 üzerinde 1, TEM Otoyolu üzerinde 1 ve Yirim Dere üzerinde 1 adet olmak üzere 3 farklı noktada prefabrik öngerme kirişli köprü, D-100 üzerinde bir çelik yaya üst geçidi olacak.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.