Körfez’deki korkunç cinayet de listede

Körfez’deki korkunç cinayet de listede

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, mart ayına ait kadına şiddet verilerinin yer aldığı raporunu yayımladı. Ülke genelinde 23 kadın öldürüldü. Körfez’deki korkunç cinayette o listede yer aldı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun (KCDP), her ay basına yansıyan kadına yönelik şiddet haberleri ve doğrudan kendilerine gelen başvuruları derleyerek ortaya koyduğu raporun, 2023 Mart ayı verileri yayınlandı. Rapora göre 2023 yılının aralık ayında 23 kadın cinayeti işlendi. 19 kadın ise şüpheli şekilde öldü. Öldürülen 23 kadından 8’si boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istemesi bahanesi ile, 2’si ekonomik bahane ile, 1’i bakım altında olduğu bahanesi ile öldürüldü. 12’sinin ise hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemediği belirtildi.

FAİLİ TUTUKLANDI

Mart ayında öldürülen 23 kadının 9’u evli olduğu erkek, 4’ü birlikte olduğu erkek, 2’si eskiden birlikte olduğu erkek, 2’si babası, 2’si oğlu, 2’si tanıdığı biri, 1’i akrabası, 1’i eskiden evli olduğu erkek tarafından öldürüldüğü ifade edildi. Raporda Körfez’deki o korkunç cinayette yer aldı. Körfez’de 13 yaşındaki Yağmur Rüzgâr ve 10 yaşındaki erkek kardeşi Emre Rüzgar babaları Murat Rüzgar tarafından boğularak öldürüldü. Fail tutuklandı.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.