Kocaeli'nin Önde Gelen Firmasından Halka Arz Hamlesi

Kocaeli'nin Önde Gelen Firmasından Halka Arz Hamlesi

Kocaeli'nin metal sektöründe faaliyet gösteren öncü firmalarından Demisaş Döküm Emaye Mamülleri Sanayi Anonim Şirketi, Darıca'daki büyük fabrikasıyla piyasaya güçlü bir giriş yapıyor. Şirket, sermayesini iki katına çıkarmak amacıyla yeniden halka arz sürecine giriyor.

Darıca, Kocaeli'de konumlanan ve bölgenin önde gelen sanayi kuruluşları arasında yer alan Demisaş, halka arz için düğmeye bastı. Geçen yıl Aralık ayında yapılan yönetim kurulu kararı ile sermayesini 100 milyon TL'den 200 milyon TL'ye çıkararak pazardaki konumunu güçlendirmeyi hedefleyen firma, bu adımdan sonra tekrar halka arz olma kararı aldı. Şirket, ilk halka arz sürecinde satılmayan paylarını, 14-15 Mart tarihleri arasında iki günlük bir süreçle yatırımcıların alımına sunacak.

Demisaş'ın halka arz süreci, Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığı ile gerçekleştirilecek. Firma, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, yeni pay alma haklarının kullanımının ardından kalan 87 milyon 374 bin 838 TL nominal değerindeki payların, bir payın nominal değeri olan 1 TL'den az olmamak kaydıyla satışa sunulacağını bildirdi. Bu stratejik hamle ile Demisaş, sektördeki gücünü ve pazar payını artırmayı amaçlıyor.

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.