Kocaeli'de unlu mamullere zam! İşte yeni fiyatlar

Kocaeli'de unlu mamullere zam! İşte yeni fiyatlar

Kocaeli'de poğaça ve börekte dahil olmak üzere bütün unlu mamullere yüzde 30 oranında zam geldiğini açıkladı. Buna göre simit 12.5 TL, kilosu 240 TL olan börekte yeni fiyat 310 TL olurken, sade poğaça 14 TL, içli poğaça fiyatı ise 16 TL’ye yükseldi.

Ekmek ve simitte hammadde maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle Kocaeli Fırıncılar Odası’nın ekmek, Kocaeli Pastacılar, Börekçiler, Yufkacılar, Çikolata, Şeker, Dondurma İmalatı ve Ticareti Esnaf Odası’nın ise simit için yüzde 25'lik zam talebi bugün ilgili oda başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) yönetim kurulu toplantısında görüşüldü.

SİMİDE ZAM

Toplantı sonrası simide yüzde 25 oranında zam gelmesi kararlaştırıldı. Simidin 15 lira olmasını bekleyen esnaf, talebine cevap alamadı. Toplantıda simidin yüzde 25 zamla 12,50 TL’den satılmasına karar verildi. Yeni tarife 1 Ocak 2024 itibariyle uygulamaya konacak.

Buna göre Kocaeli'de 10 TL'ye satılan simit 2.5 TL zam ile 12.5 TL'den satılacak. Yeni fiyatlar 1 Ocak'tan itibaren uygulamaya konulacak.

POĞAÇA VE BÖREĞE DE ZAM
Kocaeli Pastacılar Odası Başkanı Fatih Aysel, poğaça ve börekte dahil olmak üzere bütün unlu mamullere yüzde 30 oranında zam geldiğini açıkladı. Kilosu 240 TL olan börekte yeni fiyat 310 TL olurken, sade poğaça 14 TL, içli poğaça fiyatı ise 16 TL’ye yükseldi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.