Kocaeli'de Ramazan pidesinin fiyatı açıklandı

Kocaeli'de Ramazan pidesinin fiyatı açıklandı

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, gerçekleştirdiği basın toplantısında Ramazan ayında satışa sunulacak Ramazan pidesinin fiyatlarını kamuoyu ile paylaştı. 340 gram Ramazan pidesi 20 TL, 680 gram Ramazan pidesi ise 40 TL oldu.

İslam aleminin en önemli aylarından birisi olan Ramazan'a artık çok az bir süre kaldı. 11 Mart'ta başlayacak Ramazan ayı öncesi vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında Ramazan pidesi fiyatları geliyordu. Yüksek enflasyon ve Ukrayna - Rusya savaşının neden olduğu tahıl krizi gibi nedenlerden ötürü Ramazan pidesine zam gelmesine kesin gözüyle bakılıyordu. Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, gerçekleştirdiği basın toplantısında Kocaeli'de ki pide fiyatlarını açıkladı.

RAMAZAN PİDESİNE BÜYÜK ZAM!

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, pide zammı ile ilgili şu ifadeleri kullandı:"Bu sene Ramazan ayındaki pide fiyatının kilogramı 58 TL olacak. Grama vurulduğunda 340 gram Ramazan pidesi 20 TL, 680 gram Ramazan pidesi ise 40 TL olacak. Müşterinin talebi ve tercihine göre fırınlarımızda 340 gram bulundurma zorunluluğuyla beraber isteyene büyük ve küçük pide verilecek. "


"VATANDAŞ SONUNA KADAR HAKLI"
"Vatandaş sonuna kadar haklı. Vatandaş ister ki, her şey ucuz olsun. Ancak biz de ticaret yapıyoruz. Fırınımızda en az 8 - 10 kişi çalıştırıyoruz. Ramazanda da ilave eleman alıyoruz. Üretimine göre değişiyor. En düşük maliyet asgari ücret, yemesi ve içmesiyle 30.000 TL'yi buluyor.3 eleman ise 100.000 TL'yi bulan bir maliyeti oluyor. 20 TL baktığınızda büyük rakam ama bir bardak çay 10 TL. Kafelerde 20 TL - 30 TL'den satılıyor. Bir çuval un geçen yıl 350 TL idi. Bu sene 850 TL bandında. Elektrik, doğalgaz ve poşetine kadar her girdilere zam geldi. Bir yıl sonra yüzde 85 zam yaptık. Buna rağmen tüm imkanları zorladık. 58 TL'den sınırlı bıraktık. Keşke bize de ucuz un, ucuz işçilik verilse. Biz de bu fiyatlardan satmasaydık. Çok para kazanan bir sektör değiliz.


"PARA KAZANMAYI BIRAKTIK"

Son birkaç yıldır Türkiye ekonomisi ve Dünya ekonomisinin bozuk olduğunda vatandaşlarımızın yanında olmaya çalıştık. Ticaretimizi sürdürmek için bize yansıyan girdi fiyatlarını biz de ürünlerimize yansıtmak zorunda kaldık. Para kazanmayı 3 yıldır bıraktık. Ekonomimiz düzeldikten sonra para kazanmaya başlayacağız. Askıda Ramazan pidesi uygulamamız da devam edecek. Ramazan ayı bereket ayıdır. 50 ekmek askıda veren fırıncı, 150 ve 200 ekmek veriyor. Vatandaşların da duyarı artıyor. İş insanları var, toplu para verenler var. Katkım olsun diyor. Biz de onları günlük fırınlarımıza bağlatıyoruz. Ramazan ayı bereketiyle geliyor.

Kaynak:Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum