Kocaeli'de Ormanlık Alanlara Girişler Yasaklanıyor

Kocaeli'de Ormanlık Alanlara Girişler Yasaklanıyor

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kavak ve Hızlı Gelişen Orman Ağaçları Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünü ziyaret etti. Yavuz, seraları gezerek çeşitli fidan ve ağaç türleri hakkında bilgi alırken,sıcak havalarda artış gösteren yangın riskine karşı ormanlık alanlara girişlerin kısa süre içinde yasaklanacağını duyurdu.

Kavak ve Hızlı Gelişen Orman Ağaçları Araştırma Enstitüsü, Vali Seddar Yavuz'un ziyaretine ev sahipliği yaptı. Vali Yavuz, Enstitü Müdürü Mustafa İşçioğlu, Müdür Yardımcısı Selda Karakaya ve diğer kurum çalışanları tarafından karşılandıktan sonra seraları gezerek çeşitli fidan ve ağaç türleri hakkında bilgi aldı. Ziyaretin devamında, Vali Yavuz'a, Kavak ve hızlı gelişen orman ağaçları üzerine yürütülen projeler, personel durumu, orman dağılımı ve kavak çeşitliliği gibi konular hakkında detaylı bir brifing verildi. Ayrıca, endüstriyel ağaçlandırma çalışmaları ve ulusal ile uluslararası düzeyde gerçekleştirilen iş birlikleri ve eğitimler hakkında da bilgiler sunuldu.whatsapp-image-2024-04-17-at-21-21-18.jpeg

ZORLUKLARLA KARŞILAŞABİLİRİZ

Küresel ısınma ve iklim değişikliğine dikkat çekerek konuşmalarına başlayan Vali Yavuz,“Küresel ısınma ve iklim değişikliği ile beraberinde getireceği birçok sorunla yüzleşmeye devam edeceğiz. Öyle anlaşılıyor ki dünyada en çok etkilenecek ülkelerden bir tanesi maalesef ülkemiz olacak. Bu gerçeği hepimizin göz ardı etmemesi gerekiyor. Dolayısıyla bilinçsiz yeraltı suyunun kullanılması başta olmak üzere önümüzdeki süreçte bir hayli zorluklarla karşılaşmamız muhtemel bir durum” dedi.

whatsapp-image-2024-04-17-at-21-21-18-1.jpeg

ORMANLAR KEYİF ALANLARI DEĞİLDİR

Havaların ısındığını hatırlatan Yavuz, sıcakların gelmesiyle birlikte artan orman yangınlarını önlemek amacıyla her yıl olduğu gibi bu yıl içinde ormanlık alanlara girişlerin yakında yasaklayacağını belirterek ormanların keyif alanları olmadığının altını çizdi.

ENSTİTÜ ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR

Vali Yavuz, konuşmasını Enstitü çalışanlarına teşekkür ederek tamamladı ve her zaman desteklerinin süreceğini ifade etti. İklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir rol üstlenen Enstitü'nün, özel sektör ve kamu kurumları arasındaki koordinasyonu güçlendirerek Türkiye'nin odun üretimine katkısını artırmayı hedeflediği belirtildi.whatsapp-image-2024-04-17-at-21-21-19.jpeg​​​​​​​

Kaynak:Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.