Kocaeli'de kış tedbirleri!

Kocaeli'de kış tedbirleri!

Kocaeli Valiliği tarafından kışa hazırlık toplantısı yapıldı. Toplantıda, olumsuz hava koşullarına karşı alınacak tedbirler konusunda kararlar alındı. Öte yandan, 1 Aralık 2023 günü itibariyle kış lastiği takma zorunluluğunun başladığını, bu nedenle kış lastiği takma zorunluluğu bulunan araçlarına uygun lastikleri takmalarını, diğer ekipmanları da araçlarında bulundurmaları istendi.

Kocaeli Valiliği'nde kışa hazırlık toplantısı gerçekleştirildi. Kış mevsiminde trafik tedbirlerinin gözden geçirildiği, alınacak ilave tedbirlerin istişare edildiği toplantı, vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya vali yardımcıları Mustafa Ayhan ve Şenol Kaya, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Alb. Murat Bozkurt, daire müdürleri, ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri, oda, birlik ve STK temsilcileri katıldı.

İSTİŞARELER YAPIYOR KARARLAR ALIYORUZ

Yaptıkları hizmetlerden dolayı herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Her yıl kış mevsimi başlamadan iş birliği, koordinasyon ve alınması gereken tedbirler ile ilgili ayrıntılı toplantılar gerçekleştiriyor ve bu toplantılar vesilesiyle de önceki sene yaşanan sorunları ve yapmamız gerekenleri masaya yatırıyor, istişareler yapıyor ve ilave kararlar alıyoruz. Bu noktada meteorolojiden ihbar geldiğinde daha önceki yıllarda da gerçekleştirdiğimiz gibi vinç ve çekicileri önceden belirlenmiş yerlerde konuşlandıracağız. Aksi halde kar yağdıktan sonra buraya vinç ve çekici göndermenin imkansızlığını hepimiz biliyoruz. Bu nedenle meteorolojik ihbar alır almaz tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız teyakkuz haline geçecek ve herkes sorumluluğunu en iyi bir şekilde yerine getirecek.” dedi ve toplantının hayırlı sonuçlar doğurması temennisinde bulundu.

İSTİŞARELERDE BULUNDU

İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Kuzey Marmara Otoyolu ve Anadolu Otoyolu Yatırım ve İşletme A.Ş., Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları 1. Bölge Müdürlüğünün Kış Tedbirleri ve Olumsuz Hava Şartlarına karşı aldıkları tedbirlere ilişkin yaptıkları sunumların ardından Vali Yavuz görüş ve önerileri dinleyerek istişarelerde bulundu.

İŞTE ALINAN KARARLAR

Düzenlenen toplantı neticesinde alınan ve 1 Aralık 2023 ten itibaren uygulanacak kararlar ise şu şekilde;
1 Aralık 2023 tarihinde başlayacak zorunlu Kış Lastiği Uygulaması kapsamında denetimlere ağırlık verilecek.

Meteorolojik veriler doğrultusunda yoğun kar yağışının olacağı ve olumsuz hava şartları yaşanacağının Meteoroloji Müdürlüğünce ihbar edilmesi halinde Vali Seddar Yavuz ve görevlendirilecek Vali Yardımcısı başkanlığında Afet ve Acil Durum ve Yönetim Merkezi 24 saat çalışma esasına göre derhal vazifeye başlayıp, şartlar normale dönünceye kadar görevine devam edecek.

Daha önce belirlenen riskli bölgelerde kar yağışı ve buzlanma başlamadan görev yapacak şekilde araç, ekipman ve personel hazır bir şekilde bekletilerek yağışın başlaması ile birlikte zaman kaybetmeksizin mücadeleye başlanılacak.

Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle meydana gelebilecek kazalar nedeniyle yolda kayan veya kaza yapan araçların kaldırılması/kurtarılması için riskli bölgelerde vinç, çekici ve diğer araçlar hazır bulundurulacak

Olumsuz hava şartları nedeniyle araç trafiğinin durdurulması halinde araçların park yapacakları alanlar ve cepler hazır hale getirilecek, bu yerler önceden belirlenerek sosyal medya ve bilinen diğer yöntemlerle duyurular zamanında yapılacak

Bu durumda park eden araçtaki sürücü ve yolcuların temel ihtiyaçlarının karşılanması konusunda gerekli hazırlıklar gecikmeden yapılacaktır.

Ayrıca toplantıda bu mücadele görev alacak kurumların kullanılacakları araç, ekipman ve personel sayıları gözden geçirildi.,

1) Karayolları 1.Bölge Müdürlüğü;

2024-2025 Yılı Kış Mevsimi süresince 136 araç, 335 personel,

2) Kocaeli Büyükşehir Belediyesi;

2024-2025 Yılı Kış Mevsimi süresince 220 araç ve 650 personel,

3) İl Emniyet Müdürlüğünce;

2024-2025 Yılı Kış Mevsimi süresince 119 araç ve 200 personel,

4) İl Jandarma Komutanlığınca;

2024-2025 Yılı Kış Mevsimi süresince 50 araç, 54 Trafik Timi, 4 Motosikletli Hızır Timiyle birlikte toplam 133 personel,

5) Kuzey Marmara Otoyolu ve Anadolu Otoyolu Yatırım ve İşletmesi;

2024-2025 Yılı Kış Mevsimi süresince 39’u karla mücadele kamyonu olmak üzere çeşitli çap ve ebatlarda 83 araç ve 132 personel aktif olarak görev alacaktır.

ABBAS ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.