Kocaeli’de 78 bin öğrenci sınava girecek!

Kocaeli’de 78 bin öğrenci sınava girecek!

Üniversite yolculuğunda binlerce öğrenci için en önemli sınav hafta sonu yapılacak. YKS’ye Kocaeli’den 78 bin 444 öğrenci girecek

YKS için artık geri sayım başladı, milyonlarca öğrenci hafta sonu sınava girecek.

17 Haziran’da YKS’nin TYT oturumu, 18 Haziran’da AYT ve YDT oturumları gerçekleştirilecek. Temel Yeterlilik Testi (TYT) 17 Haziran günü saat 10.15’de başlayacak. 18 Haziran günü ise saat 10.15’de Alan Yeterlilik Testi (AYT), saat 15.45’de ise Yabancı Dil Testi (YDT) yapılacak. Kocaeli’de ise sınava toplam 78 bin 444 öğrenci girecek. Bu öğrencilerden 52 bin 767’si AYT’ye, 5713 öğrenci ise YDT’ye girecek. Kocaeli’de sınavlar 258 binada yapılacak.

Adaylar, sınav başlama saatinden 1 saat 15 dakika önce TYT-AYT oturumları için saat 09.00’da, YDT oturumu için saat 14.30’da sınav binalarına alınmaya başlanacak. Sınav binası giriş kapıları TYT-AYT oturumları için saat 10.00 bitiminde, YDT oturumu için saat 15.30 bitiminde kapatılacak ve daha sonra gelen aday her ne sebeple olursa olsun sınav binasına alınmayacak. Belirtilen süre içinde sınav binasına gelmiş ancak yığılmadan dolayı sırada bekleyen, henüz güvenlik kontrolünden geçmemiş adaylar var ise bu adayları güvenlik kontrolü için bina içine alınacak ve bina kapısı kapatılacak.

Binlerce öğrenci için çok önemli olan sınav öncesi Kocaeli Valiliği bir dizi karar aldı. Sınav süresinde öğrencilerin dikkatinin dağılmaması için 16 Haziran Cuma Günü saat 19.00' dan itibaren sınav bitim saatine kadar alınan kararların uygulanması için görevliler gerekli çalışmaları yapacak. Sınavın sessiz ve huzurlu bir ortamda geçmesi için gerekli tüm tedbirler il/ilçe milli eğitim müdürlükleri, kolluk kuvvetleri, yerel yönetimler ve ilgili diğer kurum/kuruluşlarla koordinasyon sağlanarak alınacağı belirtildi.

Bu bağlamda kolluk birimlerince sınavın yapılacağı okul çevrelerinde devriye faaliyetleri yoğunlaştırılarak sınava girecek öğrencilerin dikkatlerinin dağılmasına neden olabilecek gürültülü faaliyetlerde bulunulması önlenecek, sınav süresi boyunca gürültü yapılmaması konusunda kamuoyu farkındalığını artıracak çalışmalara ağırlık verileceği ifade edildi.

c0c34a90-3ed8-4b29-883d-8b4ef6d6926b.jpg

Valilik tarafından alınan tedbirler şunlar;
1. Sınav merkezlerine ulaşmakta sıkıntı yaşayan öğrencilerin sınav merkezlerine ulaştırılmasında ihtiyaç duyulduğu takdirde güvenlik güçleri araçları ile adayların sınav binalarına ulaşmasında yardımcı olacaktır.

2. Sınav yapılacak okullarda görev alacak güvenlik personellerinin sınav saatinden 2,5 (iki buçuk) saat önce sınav yerlerinde hazır bulunmaları sağlanacaktır.

3. Sınavların güven, huzur içerisinde gerçekleşmesini sağlamak ve dikkatlerinin dağılmasını önlemek amacıyla sınav yapılacak ilçelerin mülki sınırları içerisinde 16 Haziran 2023 Cuma Günü saat 19.00' dan itibaren sınav bitim saatine kadar araçların klakson çalmaları, her türlü resmi, özel törenler vesilesi ile dışarı yayın yapılması, düğün, asker uğurlaması nedeniyle konvoy oluşturulması, inşaat işleri ve hafriyat taşımaları, gürültü meydana getirecek her türlü faaliyetlere izin verilmeyecek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri, Kocaeli İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve İl/İlçe Emniyet Müdürlükler: tarafından gerekli tedbirler alınacak, bu tür faaliyetlerde bulunanlar herhangi bir talimat beklenmeksizin engellenecektir.

4. Sınav yapılacak okulların bahçelerine sınav evraklarını taşıyan araçlar dışında hiçbir araç alınmayacaktır.

5. Adaylar ve sınav görevlileri dışında hiç kimse okul bahçelerine alınmayacaktır.

6. Nüfus cüzdanını kaybeden adaylar, sınava giriş belgesi ve 1 adet biyometrik fotoğraf ile sınavların başlama saatinden önce anne veya babası ile birlikte müracaat etmeleri halinde yukarıdaki tabloda belirtilen gün ve saatlerde açık olacak olan İlçe Nüfus Müdürlüklerinden Geçici Kimlik Belgesi alabileceklerdir.
7. Sınav yapılacak binalar ile engelli bireylerin sınava gireceği binaların güzergahlarına mutlaka belediyelerce yönlendirme levhaları konulacaktır.

8. Kocaeli Büyükşehir Belediyesince Umuttepe Kampüs bölgesinde, Yahya Kaptan ve İzmit Merkezde yeterli sayıda çekici hazır bulundurulacak, diğer ilçelerde de aynı tedbirler alınacaktır.

9. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve İlçe Zabıta Müdürlüklerince sınav süresince trafik ve emniyet tedbirlerinin uygulanması aşamasında emniyet güçlerine gerekli destek verilecektir.

10. YKS ye girecek öğrencilerin sınav yerlerine rahat erişimini sağlamak için Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ve İlçe Belediyeleri, İSU Genel Müdürlüğü, İl Telekom Müdürlüğü, SEDAŞ Dağıtım Şirketi ve İZGAZ A.Ş tarafından genel arızalar dışında bakım ve onarım için kazı yapılmasına müsaade edilmeyecek, yolların trafiğe açık bulundurulması için kurumlarca gerekli tedbirler alınacaktır.
11. İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve belediyelerin zabıta müdürlüklerince trafik akışını kesecek, yavaşlatacak şekilde herhangi bir düzenleme ve çalışma yapılmayacaktır.

12. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığınca sınava girecek adayların ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla sınav yapılacak okul güzergâhlarına ek seferler konulacak, sınava giriş belgesi ile sınav görevli belgesi ibraz edenlerden, Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait toplu ulaşım araçlarında herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.

13. Sınav yapılan yerlerin etrafında güvenliği sağlamak üzere İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca yeterli sayıda mobilize ekip görevlendirilecektir.

İSA TURHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.