Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, Ankara’nın nabzını tuttu

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, Ankara’nın nabzını tuttu

Kocaeli Gazeteciler Cemiyet (KOGACE) Başkanı Cemal Kaplan, yönetim kurulu üyeleri, 16 Ocak Basın Onur Günü nedeniyle düzenlenecek etkinliklere davet kapsamında TBMM’de Kocaeli Milletvekilleriyle bir araya geldi.

KOGACE TBMM'deki Kocaeli Milletvekillerini ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti. Ziyaretler kapsamında, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri, Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Cemil Yaman, Sami Çakır, Mehmet Akif Yılmaz, Veysel Tipioğlu, CHP Kocaeli Milletvekilleri, Nail Çiler ve Harun Özgür Yıldızlı, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, Yeniden Refah Partisi Kocaeli Milletvekili Mehmet Aşıla ile Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Demir ile temasta bulundular.

Görüşmelerde, 31 Mart Yerel Seçimler hakkında görüş alışverişinde bulunan heyet Kocaeli ve ilçelerinde belediye başkanlığına aday olacak isimleri tartıştılar.

CHP MİLLETVEKİLİ NAİL ÇİLER

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, 31 Mart Seçimlerinde iyi bir aday çıkması halinde İzmit ile birlikte 5 ilçede CHP’nin kazanacağını söyleyerek, ‘’ Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin Milletvekiliyim, meclis giriş ve çıkışlarında zorluk yaşamamak için yakama mecburen TBMM rozetini takıyorum, buradan çıktıktan sonra Türk Bayrağı rozetiyle değiştiriyorum. Tabiiki Kocaeli’nin milletvekiliyim, sadece Gebze değil, Kandıra’nın da Derince’nin de milletvekiliyim, ama Gebze tabiki benim önceliğim’’ dedi.

Adı, Gebze Belediye Başkanlığı için de geçen Nail Çiler bu konuda kesin net olarak aday olmayacağı, bütün koltuklara talip olmanın kendisine yakışmayacağını belirtti

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ SADETTİN HÜLAGÜ

Ak Parti Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Sadettin Hülagü ie Kocaeli genelinde sağlık yatırımlarının önemli bir ölçüde artacağını, özellikle personel konusunda Sağlık Bakanı ile yaptıkları görüşmelerde önemli adımlar attıklarını kaydetti. Hülagü, Darıca Farabi ve Eğitim Hastanesi’ndeki hekim açığını ocak ayı içerinde kapatacaklarını da sözlerine ekleyerek, ‘’ Bakanlıkla yaptığımız görüşmelerde Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Beyin Cerrahisi, Kardiyoloji, doğum gibi branşlar olmak üzere 25 hekim kadrosunu aldık Ocak ayaını15’ine kadar bu kadrolar görevlerin başlayacak’’ dedi.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ VEYSEL TİPİOĞLU

Ak Parti Kocaeli Milletvekili Veysel Tipioğlu, adayların kimler olacağı konusundaki soruya içtenlikle cevap vererek, ‘’İnanın be de sizler gibi bu konuda hiç bir şey bilmiyorum, sizler ne biliyorsanız ben de o kadarını biliyorum. Ancak benim gönlümde aday gösterilecek isimlerin vatanını, bayrağını ve insanını sevenlerden oluşmasını, paraya pula tamah etmeyen, bu milletin tek kuruşuna göz dikmeyen isimlerden olmasını isterim’’ dedi.

CHP MİLLETVEKİLİ HARUN ÖZGÜR YILDIZLI

CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı’da Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Yönetimiyle yaptığı görüşmelerde, kendisinin babadan kalma bir siyasetçi olduğunu ve çocukluğundan bu yana siyasetle iç içe olduğunu söyleyerek, Kocaeli’den gösterecekleri adayların bir çok ilçenin belediye başkanı olacağını belirtti.

AK PARTİ MİLTVEKİLİ RADİYE EZER KATIRCIOĞLU

Ak Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, meclisteki kadın milletvekili sayısına dikkat çekerek, kadınların temsil noktasında çoğunluğa ulaşmasının kaçınılmaz olduğuna yer verdi.

Katırcıoğlu, kadına verilen değerin 2002 yılında sonra gittikçe arttığına dikkat çekerek, bu konuda Avrupa'ya oranla yine de geride kaldıklarını ancak, önümüzdeki süreçte bu orana Türkiye’nin de ulaşacağına yer vererek, ‘’ Avrupa’da kadın milletvekili sayısı yüzde yirmilerdeyken Türkiye’de bu rakam yüzde on altı. İnşallah aradaki bu farkı ivedilikle ve çok kısa bir zaman dilimi içerisinde eşitleyeceğiz, benim tek arzum bu. Bu konuda sayılar arttıkça artık TBMM’de ‘kadın milletvekili’’ değil, ‘milletvekili’ olarak adlandırılacağız ‘’ dedi.

Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.