Kocaeli Barosu, Panama’yı geçemedi

Kocaeli Barosu, Panama’yı geçemedi

On dokuzuncusu düzenlenen ve 4-13 Mayıs tarihleri arasında İspanya’da yapılan Mundiavocat Dünya Avukatlar Futbol Şampiyonası  devam ediyor.

Kocaeli Barosu bünyesinde avukatlardan oluşan futbol takımı da bu turnuvada hem şehrimizi hem ülkemizi temsil ediyor.

GOLSÜZ SONA ERDİ

Arjantin,  İtalya, Fransa, Almanya , Amerika, Japonya, Nijerya, Çin, Yeni Zelenda, güney Kore , Avustralya, Kanada, İngiltere, Rusya ,İran , Mısır Brezilya gibi Dünyadaki birçok farklı coğrafyadan 100’ün üzerinde baro bu turnuva da mücadele ediyor. Kocaeli Barosu, ilk maçında Brezilya'nın Panama takımı ile 0-0 berabere kalan Kocaeli Barosu ikinci maçında Arjantin'in Calp takımı ile karşılaşacak.

25 YILDIR YAPILIYOR

 Meslek odaları bünyesinde yapılan bu turnuva dünyada FİFA ve UEFA'nın düzenlediği turnuvalardan sonra en büyük uluslararası turnuva özelliği taşıyor. Fransa'nın Paris Barosunda avukat Vincent Pinatel, 1980’li yılların başında Marsilya’da, dünya avukatlar futbol şampiyonası düzenlemeye karar vermesiyle dünyanın dört bir yanındaki baro birlikleri ile yapılan yazışmalar sonrası, ilk Mundiavokat Turnuvası,  1983 yılında Fas’ın Marakeş kentinde, binlerce avukat-futbolcunun katılımıyla düzenlenmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.