KOCAELİ AİLE HEKİMLERİ DERNEĞİ: Derhal saldırıların önüne geçin!

KOCAELİ AİLE HEKİMLERİ DERNEĞİ: Derhal saldırıların önüne geçin!

Kocaeli Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu, Kocaeli'de aile sağlığı merkezinde 3 hekimi darp edilerek saldırıya uğramasına tepki göstererek, ‘’ Derhal bu tür saldırıların önüne geçmek için gerekli etkin ve caydırıcı kanunların çıkarılıp uygulanmasını yetkililerden talep ediyoruz ‘’denildi.

Kocaeli Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklama şöyle:

‘’Değerli meslektaşlarım, değerli sağlık çalışanı arkadaşlarım, değerli sivil toplum örgütleri yetkilileri, değerli basın mensurları

Cuma günü şehrimizde gerçekleşen bu vahşi olay, bu şehirdeki doktorlar için utançla hatırlanacak! Sistematik değersizleştirme çabaları; 2’si ' hayati tehlikeli' 3 arkadaşımızın hastaneye yatırılması olarak bizlere geri dönmüştür.

Bu ülkenin en başarılı çocuklarına bunları layık görenleri kınıyoruz!

Kütüphanelerde, hastanelerde geceleyen, ailesinin kısıtlı imkanlarıyla bir ülke için bir değer oluşturanlara yapılan bu vahşeti kınıyoruz!

Bilinen tüm ahlaki ve insani değer yargılarına karşı olan, medeniyet bağlantıları olmayan kişiler el üstünde tutulurken, yarınlar için daha güzel bir gelecek inşa edenleri yem ettiniz, kınıyoruz!!!

TÜM SIRALI İLGİLİLERİ KINIYORUZ

Rahat, sıcak koltuklarında beylik laflar etmek dışında, sorumlu oldukları hekimler için gerçekçi karar alamayan, zor zamanlarında yanında olamayan, isimlerinin önlerinde bir çok sıfat yazan ama asla bir önder olamayan tüm sıralı ilgilileri kınıyoruz!!!

Nefretimiz, hırsımız kağıtlarda, seslerde duramayacak kadar fazla. Verilen, işitilen sözlerin bir kez daha hiç bir işe yaramadığını görüyoruz arkadaşlar. Sahada verilen emeğin değerini bilmeyip, makam ve mevki hırsıyla mesleğimize hainlik edenlerin sonucunda bu yaşadıklarımız. Sözlerin değerinin kalmadığı, sistematik yok edilişimize şahitlik eden ama hiç bir harekete geçmeyen kişilerin de artık sadece tarih önünde yargılanmasını ümit ediyoruz. Biz bize düşeni ve yakışanı yapıp, hekim kardeşlerimizle hep bir arada olacağımızı da burada herkese ilan ediyoruz.

Ve yine söylüyoruz derhal bu tür saldırıların önüne geçmek için gerekli etkin ve caydırıcı kanunların çıkarılıp uygulanmasını yetkililerden talep ediyoruz

Hepimize geçmiş olsun.’’

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.