Kirazpınar’a konut Mustafapaşa’ya tuvalet

Kirazpınar’a konut Mustafapaşa’ya tuvalet

Gebze Belediye Meclisi’nde yılın ilk toplantısında Kirazpınar’daki belediye arsalarına konut yapımı için encümene yetki istendi. Millet İttifakı bilgiyi yetersiz bulunca komisyona havale edildi. Çoban Mustafapaşa’ya yeraltı tuvaleti karara bağlandı

Gebze Belediye Meclisi’nde ocak ayı olağan toplantısı Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün başkanlığında gerçekleşti. Toplantı, 2023’ün ilki özelliğinden ötürü saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 21 gündem maddesiyle toplanan meclise bugüne kadar kiralanan 150’yi aşkın araçtan 36’sının bu sefer daha ekonomik olacağı gerekçesiyle satın alınması ve norm kadroya dair iki gündem maddesi daha ilave edildi. Araç alımları ile birlikte Gebze Belediyesi’nin konut girişimi ile Çoban Mustafapaşa Camii’nin iki tarafına yeraltı tuvaleti yapımı öne çıkan konular olurken 2022 yılı hesaplarını inceleyecek olan denetim komisyonu seçimi de yapıldı.

SATIN ALMAK DAHA EKONOMİK

Başkan Büyükgöz, geçen yıla kadar kiralanan araçlardan çift kabinli olan 36 adedinin bu sefer satın alınma gerekçesini; o tip araçlarda kasko bedelinin yüzde 2’sinin altında fiyat teklif edilememesini gerekçe gösterip bu koşullarda araç satın almanın, kiralamaktan daha ekonomik olduğunu söyledi. Belediye için yaptıkları her tür alım ve kiralamada kamu kaynağını ön planda tuttuklarını, alımlarda da önceliği kamu kurumlarına verdiklerini ancak daha elverişli olması halinde özel sektöre yöneldiklerini belirten Büyükgöz, 36 adet araç alımını belediyenin özkaynaklarıyla yapacaklarını kaydetti. Toplantının başında görüşülmesi kabul edilen önerge, 23’ncü gündem maddesi olarak da oy birliğiyle onaylandı.

MUHALEFET İKNA OLMAYINCA

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Gündemin 13’ncü maddesinde belediyenin Kirazpınar Mahallesi’ndeki parsellerinde belediye tarafından konut yapılmasına dair belediye encümenine değerlendirme yapma yetkisi istendi. Başkan Büyükgöz “Belediye tarafından direk üretim”, “Kat karşılığı”, “Hasılat paylaşımı” gibi seçeneklerin encümen tarafından belirleneceği söylendi. Ancak gerek CHP gerekse İYİ Parti Grupları başta bilgi yetersizliği olmak üzere itiraz edince önerge daha detaylı görüşmek üzere ilgili komisyona havale edildi.

VALİLİK İŞBİRLİĞİNDE

Gündemin 12’nci maddesinde ise Çoban Mustafapaşa Camii’nin iki tarafına kurulacak yeraltı tuvaletlerine dair oldu. Tuvaletlerden biri yıllarca Merkez Hastanesi tarafından yıllarca otopark olarak işgal edilen yere kurulacak. İzmit başta olmak üzere benzer işgallerde işgalcinin otoparkı boşaltılırken hukuksuz işgale Adnan Köşker dönemi Gebze Belediyesi’nce göz yumulmuştu.  Zinnur Büyükgöz dönemiyle birlikte önce otopark boşaltıldı. Arsa da sahibinden satın alındı. İlgili alana yeraltı tuvaleti kurulacak. Üstüne, caminin dokusuna uygun park inşa edilip ayrıca külliye içinde tarihi dokuyu bozan alet edavat istiflenecek. Bir diğer tuvalet, Yeni Bağdat Caddesi üzerindeki otopark yakınına inşa edilecek. Her iki çalışmada Kocaeli Valiliği işbirliğinde ve finans desteğiyle yürütülecek. Gündemin bu maddesi de oy birliğiyle kabul edildi ve Başkan Büyükgöz’e Kocaeli Valiliği ile protokol imzalaması için yetki verildi.

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİLDİ

2022 yılının hesaplarını denetleyecek denetim komisyonuna ise AKP’den Ahmet Selim Çelebi, Şenay Önder, Mahmut Yandık ve Abdullah Kahraman, CHP’den Sinan Çeper seçildi. Gizli oylamada her üç partiden diğer meclis üyelerine de 1 ila 3 arası oy çıktı.

Sakin bir atmosferde gerçekleşen meclis toplantısında imara ilişkin olanlar hariç diğer kararlar oy birliğiyle alındı. CHP Grubu imara ilişkin kararlara kamunun zarara uğradığı, yol kapatıldığı, kişiye özel uygulama yapıldığı gibi gerekçelerle ret oyu kullandı. Başkan Büyükgöz’ün aksi yöndeki açıklamaları da grubu iknaya yeterli olmadı. Meclis toplantısını CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan da takip etti.

Gebze Belediye Meclisi’nde ocak ayı olağan toplantısının ikinci oturumu 09 Ocak Pazartesi günü saat 15.00’te gerçekleşecek.

 111-022.jpg

Gebze Belediye Meclisi’nde ocak ayı olağan toplantısı Gebze Belediye Beaşkanı Zinnur Büyükgöz’ün başkanlığında gerçekleşti.

 

403-003.jpg

AKP Grubu

 

404-001.jpg

CHP Grubu

 

405-001.jpg

İYİ Parti Grubu

 

406-001.jpg

Meclis toplantısını CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan da takip etti.

 

410.jpg

Denetleme komisyonu üyeleri, gizli oyla belirlendi.

 

408-001.jpg

Yılın ilk toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.