Cengiz Akgün

Cengiz Akgün

KİMLER ADAY OLACAK?

KİMLER ADAY OLACAK?

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere dönük olarak 9 Nisan 2023 siyasi partilerin aday listesini YSK’ya teslim etmesi için son gün.

Bu tarih aday adayları içinde ya tamam, ya devam demek oluyor.

Tabi Gebze bölgesinde birçok isim çeşitli siyasi partilerden milletvekili aday adaylığı için başvuru yaptı.

Hayaller, umutlar büyük.

Tabi milletvekili olup TBMM’ye gitmek için sadece aday olmak yetmiyor, seçilecek sıradan aday olmak gerekiyor.

Bu anlamda da fulü, gergin bir ortamda bekleyiş sürüyor. Nedeni şu ki sonuçta kimin seçilecek sıradan aday olmasında siyasi partilerin genel başkanları veya etkili, yetkili isimleri belirleyici olacak.

Kulislerde konuşulanlara göre, İktidar partisi AK Parti’de mevcut vekillerden aday adaylığı başvurusu yapanların (Emine Zeybek, Sami Çakır, Cemil Yaman ve Radiye Sezer Katırcıoğlu) bir ikisinin yeniden aday gösterilmeyeceği, yeni ve toplumun her kesiminden oy alabilecek isimlere şans verileceği ileri sürülüyor. Kadın adaylarda ise Gebze bölgesinden Özlem Kozankurt’un listede seçilecek bir sıradan yer verileceği yine konuşulanlar arasında.

CHP’den Gebze bölgesinden 17 isimin aday adaylığı için başvuru yaptığı biliniyor. Bu isimler içinde herkes ilk 5 içinde aday olarak gösterilmeyi bekliyor.

Önceki gün konuştuğum CHP’nin etkili bir ismi vekil sıralamasını şöyle verdi, 1. Hurşit Güneş, 2 Nail Çiler, 3. Sırada bir kadın aday, 4 ve 5’te ise Gebzeli bir ismin yer alacağını ifade etti.

CHP Kocaeli milletvekili Tahsin Tarhan ne olacak dedim, “Bence aday gösterilmeyecek çünkü yeni isimlere yer açmak adına iki dönemden fazla vekillik yapmış isimlerin yeniden aday olmaması konusunda genel başkanın kararlı olduğu söyleniyor”.

Bakalım denildiği gibi olacak mı ve CHP’den 3 dönem vekillik yapan Tahsin Tarhan aday gösterilmeyecek mi birlikte tanıklık edeceğiz.

İYİ Parti’de ise aday adayları heyecanlı bir şekilde 9 Nisan’ı bekliyor.

Partinin önemli ismi Lütfü Türkkan’ın birinci sırada olması kesin gibi 2. Sırada Gebze’den bir isimin olma olasılığının yüksek olduğu 3. Sırada ise Şanbaz Yıldız veya kadın bir adaya yer verileceği şeklinde kulislerde konuşuluyor.

Sonuç olarak siyasi partilerde şu aralar aday adaylarının müthiş heyecanı, bekleyişleri sürüyor.

Aslında milletvekilliği bir açıdan milli piyango gibi ‘ya çıkarsa’ şeklinde bir umutla istenilen, hayal edilen bir şey.

Öyle ya çıkarsa!

Umutlar ve hayaller tükenmez!

Bu yazı toplam 2487 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Cengiz Akgün Arşivi