‘Kaza bilançosu ağır denetimler artırılmalı’

‘Kaza bilançosu ağır denetimler artırılmalı’

MMO, sık sık gündeme güvenlik ihmalleriyle taşınan okul servislerine ilişkin açıklama yaptı. Okul servislerinin karıştığı kazaların bilançosunun ağır olduğu belirtilerek, yetkililere önlem çağrısı yapıldı

Okulların açılmasıyla, son dönemde karıştığı trafik kazalarıyla ciddi bir güvenlik endişesi yaratan okul servisleriyle ilgili TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) İstanbul Şubesi tarafından uyarıda bulunuldu. MMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Battal Kılıç, tüm kamu görevlilerini ve okul yetkililerini duyarlı olmaya çağırdı.

‘2016’da 8 kişi hayatını kaybetti’
Yaşanan kaza ve ölümlerden ders çıkarılarak servis araçlarının denetiminin artırılması gerektiğini belirten Kılıç, “Standart dışı ve yönetmeliklere uygun olmayan servis araçları çocuklarımızın can güvenliği için büyük tehdittir” dedi.

Yurt genelinde 81 bin 779 okul servis aracının faaliyet gösterdiğini belirten Kılıç, “2016 yılında okul servis araçlarının karıştığı toplam bin 588 adet trafik kazasında 8 kişi hayatını kaybetmiş, 3 bin 182 yaralanmıştır” bilgisini paylaştı.

Her öğrenci için emniyet kemeri!
Battal Kılıç, konuyla ilgili acilen adım atılması gerektiğini belirterek, önlemleri şöyle sıraladı:

► Okul servis araçlarının arkasında ‘OKUL TAŞITI’ yazısı bulunması zorunludur. Servis aracının arkasında, öğrencilerin iniş ve binişleri sırasında yakılmak üzere en az 30 cm çapında kırmızı ışık veren bir lamba ve bu lambanın yakılması halinde üzerinde siyah renkte büyük harflerle ‘DUR’ yazısı okunacak şekilde olmalıdır.

► Okul servis aracı yaş sınırı 12`dir. 12 yaşından büyük araçlar servis aracı olarak kullanılamaz.

► Okul servis araçlarının bakımları 6 ayda bir yapılmalıdır.

► Servis hizmeti veren araçlar; kanun ve yönetmeliklere uygun işaretler taşımalıdır. Bu kapsamda; taşıtın cam ve pencereleri sabit olmalı, iç düzenlenmesinde yaralanmaya neden olabilecek demir aksam yumuşak bir madde ile kaplanmalıdır.

► Servis araçlarının kapıları iniş ve binişlerde güvenli ve emniyetli olmalı, kapıların hâkimiyeti sürücüde olmalıdır.

Taşıtlarda her öğrenci için standarda uygun emniyet kemeri bulunmalı ve kullanımına dikkat edilmelidir.

► Şoför, E sınıfı sürücü belgesi için 3 yıllık, B sınıfı sürücü belgesi için 5 yıllık tecrübe şartını sağlamalıdır.

► Taşıtların cinsine göre Karayolları Trafik Yönetmeliğinin öngördüğü yıllık periyodik Araç Muayeneleri de yaptırılmış olmalıdır.

► Okul servis araçlarında görev yapan hosteslerin sorumlu ve yetkili oldukları işin niteliklerine sahip kişilerden seçilmesi gerekmektedir.

Veliler kontrolü elden bırakmamalı
Öğrenci velileri ve okul aile birliklerinin herhangi bir uygunsuz uygulamayla karşılaşmaları durumunda MMO’ya başvurmalarını isteyen Kılıç, “Okul servis araçlarını dikkatle gözleyiniz. Her gün çocuğunuza o gün serviste emniyet kemeri takıp takmadığını sorun. Okul servislerinin kayıt içi çalışan kuruluşlar olduğundan; kayıt içi yakıt, bakım, parça ve hangi işçilik kullandıklarından emin olun. Kayıt dışı çalışan okul servis araçlarının güvenli olması mümkün değildir” uyarılarında bulundu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Birgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.