KAYNES’ten bir ilk daha

KAYNES’ten bir ilk daha

  Merkezi Gebze’de bulunan KAYNES, Türkiye’de bir ilke imza atarak Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu ve Danışmanı mesleklerindeki...

 

 

Merkezi Gebze’de bulunan KAYNES, Türkiye’de bir ilke imza atarak Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu ve Danışmanı mesleklerindeki belgelendirme konusunda Türkiye genelinde yetki alan ikinci firma oldu. Türkiye genelinde bu alanda belgelendirme yapabileceklerini söyleyen KAYNES CEO’su Çetin Temel, galericiler ve oto alım satım yapanlar için bir süre sonra belgenin zorunlu olacağını söyledi. İkinci el oto alım satımlarında ciddi sorunlar yaşandığını söyleyen Temel, galericilerin de sektörden ciddi rahatsızlık duyduğunu ve belge için de yoğun talep olduğunu ileri sürdü.

KAYNES Ortağı Serdar Üklimek ise Belgelendirme konusunda devletin önemli ölçüde desteği olduğunu söyledi. Üklimek; “Yönetmelik kapsamında gerçek kişi tacirler ile esnaf ve sanatkârların kendileri, ticaret şirketleri ile diğer tüzel kişi tacirlerin temsile yetkili kişilerinden en az biri, şubelerde ise şube müdürü ile ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapılan işletmede pazarlama ve satış personeli olarak çalıştırılan kişilerin Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı (Seviye 4) ve Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu (Seviye 5) MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmaları gerektiği belirtilmiştir.” Dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.