Kanında uyuşturucu çıkan sürücüden şok savunma

Kanında uyuşturucu çıkan sürücüden şok savunma

Gebze’de bir kadın ile 4 öğrencinin hayatını kaybettiği öğrenci servisi kazasıyla ilgili biri tutuklu 7 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Gebze’de 4'ü öğrenci 5 kişinin hayatını kaybettiği, 17 kişinin yaralandığı kazaya ilişkin tutuklu yargılanan servis aracının sürücüsü Mehmet Özdemir, kanında uyuşturucu çıkmasıyla ilgili olarak, “Bu madde metamfetamin gibi bir uyuşturucu madde değildir. Uyarıcıdır” dedi.

 

Gebze’de bir kadın ile 4 öğrencinin hayatını kaybettiği öğrenci servisi kazasıyla ilgili biri tutuklu 7 kişinin yargılanmasına devam edildi. Gebze 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki üçüncü duruşmaya, tutuklu servis sürücüsü Mehmet Özdemir, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Mağdurlar ve yakınları ile taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşmada, fren aksanının incelenmesine yönelik istenen bilirkişi raporu ile Gebze Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesi okundu. Cumhuriyet savcısı ise dosyada eksik hususların giderilerek tutuklu sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu da dikkate alınarak tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

“TAHLİYEMİ TALEP EDİYORUM”

Sanık Mehmet Özdemir’in avukatı, aşamalardaki yazılı ve sözlü savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, müvekkilinin olaydan dolayı sakat durumda olduğunu, 14 aydır tutuklu bulunduğunu, diğer sanıklar ile eşitliğin sağlanması adına ve sakatlık durumuyla tutuklulukta geçen süre dikkate alınarak şartsız olarak veya adli kontrol tedbirleriyle tahliyesini talep ettiklerini aktardı. Sanık Mehmet Özdemir de “Her ne kadar kanda uyarıcı madde çıksa da bu madde metamfetamin gibi uyuşturucu madde değil, uyarıcıdır. Kazanın oluşumunda uyuşturucunun etkisi bulunmamaktadır. Tahliyemi talep ediyorum” şeklinde konuştu. Mahkeme heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumu 5. İhtisas Dairesinden rapor dönüşünün beklenmesi, mağdur ve katılan vekilleri ile sanık müdafilerine gelen bilirkişi raporuna karşı beyanda bulunmak üzere süre verilmesi ve sanığın tutukluluk halinin sürmesine karar vererek duruşmayı 7 Mart'a erteledi.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.