Kalben Sağdıç Kimdir? Müzisyen Kalben Sağdıç'ın Yaşı, Kariyeri ve Tutuklanma Durumu

Kalben Sağdıç Kimdir? Müzisyen Kalben Sağdıç'ın Yaşı, Kariyeri ve Tutuklanma Durumu

Kalben Sağdıç, Türkiye'nin en sevilen müzisyenlerinden biri olarak biliniyor. 17 Ocak 1986 tarihinde Hatay, İskenderun'da doğan Sağdıç, müzikle ilk olarak 8 yaşında tanıştı ve ilk gitarını 14 yaşında edindi. Bilkent Üniversitesi'nden Uluslararası İlişkiler bölümünde 2007 yılında mezun olan Kalben, ardından aynı üniversitede Grafik Tasarım Bölümü'nde Medya ve Kültürel Çalışmalar üzerine yüksek lisans yaptı ve 2011 yılında yüksek lisansını tamamladı.

Kalben, kariyerine çeşitli sektörlerde deneyimler kazanarak başladı. Universal Pictures'ta marka müdürü olarak çalıştı, senaryo yazarlığı, editörlük, proje yöneticiliği, reklam yazarlığı ve çevirmenlik gibi görevlerde bulundu. Müzik kariyerine Ankara ve İstanbul'da devam eden Kalben, 18 Ekim 2014 tarihinde Sofar Sounds organizasyonunda Galata'da bir evde gerçekleştirdiği gitar performansı ile büyük beğeni topladı. "Sadece" adlı şarkısıyla Sofar videoları arasında en çok izlenene dönüşen bu performans, Kalben'in müzik dünyasındaki yerini sağlamlaştırdı.

Kalben'in ilk albümü, sahne adını taşıyan "Kalben" 2016 yılında Doğan Music Company etiketiyle yayımlandı. Bu albümün ardından "Kalp Hanım" adlı üçüncü stüdyo albümünü 2020 yılında Garaj Müzik etiketiyle piyasaya sürdü.

Son dönemde ise Kalben, İstanbul Beyoğlu'nda düzenlenen bir operasyon sırasında uyuşturucu madde bulundurma suçlamasıyla gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan aramada, evinde 15 gram skunk uyuşturucu madde ele geçirildi. Bu olay sonrasında Kalben, ilgili suçlamalar kapsamında tutuklanıp tutuklanmadığı konusu gündemdeki yerini koruyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.