Kadınların seçme ve seçilme hakkı kutlandı

Kadınların seçme ve seçilme hakkı kutlandı

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 89. yılında kadınlara karanfil hediye etti.

Gölcük’te Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 89. yılı törenle kutlandı. Gölcük Anıtpark’ta düzenlenen törene Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı ve yönetimi, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, STK’lar, muhtarlar ve kadınlar katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Törende konuşan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, "Türkiye, dünyada kadınlara bu hakkı veren ilk devletlerin başında gelmektedir. Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği 1934 yılında Avrupa, Amerika ve Asya’daki birçok ülkede kadınların bu haktan mahrum oldukları unutulmamalıdır. Kadınlar seçilme hakkına Fransa’da 1944, İtalya’da 1945, Yunanistan’da 1952 ve İsviçre’de ise 1971 yılında kavuşabilmişlerdir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği 1934 yılından günümüze kadar kadınlarımız, eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev almışlar ve almaya da devam edeceklerdir. Türk kadını, tarihimizin en eski dönemlerinden, bugüne kadar toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, her dönemde fedakarlıkların en yücesini yapmıştır" dedi.
Törenin ardından Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, tören alanında bulunan kadınlara karanfil hediye etti.iha

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.